Din cele 7.650 de vaccinări anti-COVID administrate la nivelul judeţului Timiş, în cadrul primei etape de vaccinare, din care 840 au fost injectate în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 14 reacţii adverse uşoare, transmite, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Cele 840 de doze au fost administrate personalului medicale şi angajaţilor de la Spitalul Municipal Lugoj (55, ajungând la un total de 295 de doze), la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara (70, din totalul de 1.134), Spitalul Orăşenesc Sânnicolau Mare (25 din 180), Spitalul Orăşenesc deta (15 din 340), Spitalul Orăşenesc Jimbolia (40 din 135), Spitalul Militar Timişoara (25 din 345), Municipal Timişoara (160 din 1.040), CFR Timişoara (86 din 659), Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara (135 din 865), Spitalul Judeţean Timişoara (230 din 2.575). La Spitalul Orăşenesc Făget nu s-au mai făcut vaccinări, rămânând la 80 de doze administrate.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, Cristian Oancea, a anunţat, marţi, că 95% dintre cadrele medicale, asistente, infirmiere, personal auxiliar, rezidenţi şi studenţi la medicină care fac voluntariat în spital s-au vaccinat, fiind unitatea sanitară cu cel mai mare număr de personal angajat vaccinat, din ţară.

„Au mai rămas câţiva colegi cărora nu li s-a putut administra vaccinul, care fie au contraindicaţii de vaccinare, fie sunt în perioada de 30 de zile după o infecţie cu COVID-19", a spus dr. Cristian Oancea.

Începând de luni, la Centrul de Vaccinare de la de Spitalul Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara are loc administrarea primei doze de vaccin cadrelor medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) Timişoara, până acum fiind vaccinaţi peste 230 de angajaţi ai IBC, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2021 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.