Compania NEC din Japonia a lansat un sistem în contextul obligațiunii de purtare a măștilor, o practică care era deja obișnuită în Japonia, înainte ca pandemia de COVID-19 să determine firma de IT să accelereze procesul de dezvoltare. Deja mai multe companii aeriene dar și autorități din mai multe țări au achiziționat sistemul.

Sistemul se concentrează pe părți ale feței care nu sunt acoperite de mască, cum ar fi ochii, pentru a verifica identitatea unei persoane. Verificarea durează mai puțin de o secundă, cu o rată de precizie mai mare de 99,9%, spune NEC.

Poliția din Londra folosește deja programul de identificare facială NeoFace Live de la firma NEC, pentru a verifica fețele dintr-o mulțime cu cele aflate pe o listă de urmărire.

„Nevoile au crescut și mai mult datorită pandemiei, mai ales că starea de urgență s-a prelungit de anul trecut, așa că am introdus această tehnologie pe piață”, a spus Shinya Takashima, managerul adjunct NEC. Compania nu a specificat și prețul acestei tehnologii.

Sistemul identifică părțile care nu sunt acoperite de mască, de exemplu ochii, pentru a verifica identitatea subiectului. Pentru ca sistemul să funcționeze, utilizatorii sunt nevoiți să înregistreze o fotografie cu fața lor în avans.

Noul sistem poate fi utilizat la porțile de securitate ale clădirilor de birouri, precum și în alte locații. Acesta a fost pus în vânzare la finalul anului trecut, iar printre clienți se numără companiile aeriene Lufthansa și Swiss International Airlines.

„Recunoașterea facială înseamnă că nu ai nevoie de un card de securitate, care poate fi pierdut sau furat, și, de asemenea, ajută la prevenirea răspândirii germenilor”, a mai declarat Takashima potrivit antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.