Compania NEC din Japonia a lansat un sistem în contextul obligațiunii de purtare a măștilor, o practică care era deja obișnuită în Japonia, înainte ca pandemia de COVID-19 să determine firma de IT să accelereze procesul de dezvoltare. Deja mai multe companii aeriene dar și autorități din mai multe țări au achiziționat sistemul.
Sistemul se concentrează pe părți ale feței care nu sunt acoperite de mască, cum ar fi ochii, pentru a verifica identitatea unei persoane. Verificarea durează mai puțin de o secundă, cu o rată de precizie mai mare de 99,9%, spune NEC.
Poliția din Londra folosește deja programul de identificare facială NeoFace Live de la firma NEC, pentru a verifica fețele dintr-o mulțime cu cele aflate pe o listă de urmărire.
„Nevoile au crescut și mai mult datorită pandemiei, mai ales că starea de urgență s-a prelungit de anul trecut, așa că am introdus această tehnologie pe piață”, a spus Shinya Takashima, managerul adjunct NEC. Compania nu a specificat și prețul acestei tehnologii.
Sistemul identifică părțile care nu sunt acoperite de mască, de exemplu ochii, pentru a verifica identitatea subiectului. Pentru ca sistemul să funcționeze, utilizatorii sunt nevoiți să înregistreze o fotografie cu fața lor în avans.
Noul sistem poate fi utilizat la porțile de securitate ale clădirilor de birouri, precum și în alte locații. Acesta a fost pus în vânzare la finalul anului trecut, iar printre clienți se numără companiile aeriene Lufthansa și Swiss International Airlines.
„Recunoașterea facială înseamnă că nu ai nevoie de un card de securitate, care poate fi pierdut sau furat, și, de asemenea, ajută la prevenirea răspândirii germenilor”, a mai declarat Takashima potrivit antena3.ro.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ziua Pădurilor: cum poți produce sustenabil hârtie, fără să distrugi pădurile
Sursa: green.start-up.ro
-
#NOHACK Expert Talks - datele noastre ajung online și antrenează AI-ul
Sursa: start-up.ro
-
Numerologie: APRILIE 2023 – O lună extraordinară pentru a ne echilibra...
Sursa: garbo.ro
-
Atu Tech, investiții de 1,2 milioane de euro în noua gamă de produse de...
Sursa: retail.ro
-
Eleni Skoura, ING Bank, despre generații și lifestyle banking
Sursa: futurebanking.ro
-
Andreea Bălan, primele declarații după ce a ieșit pe locul doi la America...
Sursa: kudika.ro
-
Electric Castle 2023. Organizatorii au anunțat line-up-ul complet: Macklemore...
Sursa: wall-street.ro