Reprezentanţii AUR i-au cerut miercuri ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, acţiuni pentru ca elevii să poată recupera materia şi au afirmat că sunt "generaţii care se pierd".

Totodată, ei propun ca examenele naţionale să fie susţinute în toamnă.

„Am mai convenit cu cei de la Ministerul Educaţiei nişte acţiuni remediale de urgenţă, pentru că avem deja generaţii care se pierd şi am propus o şcoală de vară pentru toţi cei care nu sunt în anul terminal, propunere care a fost bine primită de cei din minister. Trebuie organizată o formă de recuperare a materiei. (...) Noi credem că ministrul Educaţiei ar trebui să decidă pentru domeniul Educaţiei, nu cineva neales, cineva dintr-un domeniu al sănătăţii nevalidat prin vot, cum este domnul Arafat, de exemplu, care conduce CNSU. Ce vom susţine noi AUR în Parlamentul României - mărirea bugetului Educaţiei, pentru ca aceste măsuri remediale să fie luate de urgenţă", a declarat copreşedintele AUR George Simion.

Simion a spus că AUR va solicita şi CNSU redeschiderea unităţilor de învăţământ.

„Ministrul Educaţiei ne-a spus că nu este decizia lui, că ar deschide de mâine şcolile dacă ar putea, dar această decizie aparţine Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi ultimul cuvânt este în CNCS. Ori, acest lucru nu îl considerăm admisibil şi vom merge mai departe cu solicitarea noastră. Pentru categoriile de risc, cei din clasele a VIII-a şi a XII-a care dau examene, cei din mediul rural, care în marea lor majoritate, în ciuda a ceea ce susţin inspectoratele şcolare judeţene, nu au acces la şcoala aşa zisă online. O să mergem la Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru dreptul fundamental la educaţie. Nu este admisibil să trăim într-o dictatură militară. La fel cum este esenţial dreptul la viaţă şi dreptul la educaţie este un drept fundamental".

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

În opinia sa, examenele naţionale ar trebui să fie susţinute în toamnă.

„După părerea noastră, pentru a nu suferi şocuri şi pentru a se desfăşura totul cum trebuie ca aceste examene să fie susţinute la toamnă. Grădiniţele mai ales trebuie deschise, pentru că ştim cu toţii realitatea, în ciuda a ceea ce ni se prezintă. Transmit domnului Arafat să deschidă şcolile", a mai afirmat George Simion.

El a spus că a găsit în reprezentanţii Ministerului Educaţiei "un partener de dialog".

„Nu este normal să fie deschise în acest moment, ianuarie 2021, cazinourile şi şcolile să fie închise. Am găsit în cei de la Ministerul Educaţiei un partener de dialog şi le-am cerut să susţină cu toată tăria deschiderea urgentă a şcolilor pentru profesori, pentru părinţi, dar mai ales pentru viitorul generaţiilor de după noi. Trebuie să se gândească cineva la elevi, la ce au învăţat din martie până acum. Nu trebuie să aşteptăm 9 februarie şi cred că ministrul Educaţiei a înţeles acest lucru, doleanţele celor care ne-au învestit cu încrederea lor prin vot care vor redeschiderea de urgenţă a şcolilor. Practic, din martie până acum şcolile româneşti au fost închise de facto. Am văzut nişte cifre ale inspectoratelor şcolare judeţene care au raportat la Ministerul Educaţiei că 94 - 96% din elevi au acces la şcoala online. Mi se par nişte date false similare cu cele din perioada comunistă, când se raportau cote peste la hectar. Aşa se întâmplă în educaţie în acest moment. Cred că am ajuns să trăim într-o dictatură militară", a mai arătat liderul AUR potrivit Agerpres.

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.