Câinii din adăposturile din România sunt adoptaţi de iubitori de animale din Belgia, Germania, Scoţia, Elveţia şi Anglia. În timp ce românii preferă câinii de rasă, străinii nu sunt deloc pretenţioşi şi adoptă căţei bătrâni, cu handicap, care au fost părăsiţi şi au poveşti triste.

O nouă şansă la viaţă a primit de curând şi Spera, o căţeluşă salvată dintr-o pădure de la o marginea unui sat. Era legată cu un lanţ de un copac atunci când a fost găsită de un voluntar al asociaţiei pentru protecţia animalelor Help Lăbuş. Căţeluşa a fost promovată pe reţelele de socializare şi astfel şi-a găsit o familie.

„Era foarte slabă şi cu urme la gât de la lanţ. A fost îngrijită în adăpostul de animale şi am făcut tot posibilul să-i găsim un cămin, pentru a uita trauma prin care a trecut. A fost adoptată de o familie din Germania, iar acum este o căţeluşă fericită”, povesteşte Ana Tătaru, voluntar.

Cei mai mulţi câini de la Ajutaţi-l pe Lăbuş ajung în Belgia, Germania, Scoţia, Elveţia şi Anglia. Numărul adopţiilor a crescut şi mai mult în pandemie, susţin reprezentanţii asociaţiei de animale. De pildă, dacă anul trecut au fost 60 de adopţii, anul acesta au fost 120 de adopţii în străinătate.

„Pentru a-şi alina singurătatea mulţi oameni din străinătate doresc un animal de companie. Acum cu pandemia au stat mult în casă şi au simţit nevoia să aibă un suflet lângă ei. Ne bucură mult că cei din străinătate nu sunt deloc pretenţioşi şi că adoră maidanezii noştri. Adoptă bătrânei pentru a le oferi un cămin cald şi zile linişte, adoptă căţei orbi, cu handicap, rămaşi cu trei picioare, în urma unor accidente, căţei care au suferit diverse traume. Sunt bucuroşi că le pot oferi o viaţă mai bună. Voluntarii noştri ţin legătura cu părinţii adoptivi, ne trimit poze cu animăluţele. Cei din străinătate au prins încredere şi ne caută”, spune Corina Grigore, adminstratorul Asociaţiei Help Lăbuş.

Citeste si:
Ce spune numele animalului tău de companie despre tine
Ce spune numele animalului...

„Chiar zilele trecute am avut un căţel trebuia să meargă în Anglia, iar adoptatorii se temeau că nu o să ajungă din cauza restricţiilor COVID-19. S-au bucurat mult că a ajuns cu bine la noul cămin. Le plac mult maidanzeii noştri pentru că sunt docili şi sociabili. Nu sunt pretenţioşi deloc”, mai spune Ana Tătaru.

Coca a fost găsită în luna mai la marginea unui drum judeţean. Era subnutrită, deshidratată şi cântărea doar 1,24 kilograme. A fost îngrijită la spitalul animalelelor orfane, iar acum duce o viaţă de vis în Germania.

„Recuperarea a fost extrem de grea, mereu la limită, cu mari emoţii. A vomitat până şi paie, aşchii de lemn, însă Coca a vrut să trăiască, s-a zbătut clipă de clipă pentru viaţa ei şi a reuşit. Este o învingătoare şi a primit şansa unei vieţi minunate, cum nu îndrăzneam nici noi să visăm. Un om cu suflet bun din Germania i-a cunoscut povestea şi a adoptat-o. Acum, Coca a cunoscut fericirea şi se bucură din plin de briza mării şi de dragostea oferită de noua familie”, îşi aminteşte Corina Grigore.

Înainte să plece în străinătate, câinii din adăpost primesc carnet de sănătate, sunt vaccinaţi, cipaţi, sterilizaţi şi deparazitaţi. În adăpostul de animale de la marginea Galaţiului trăiesc peste 1.200 de câini şi 200 de pisici, menționează adevarul.ro.

Citeste si:
Doi polițiști au spart geamul unei mașini pentru a salva doi câini
VIDEO Doi polițiști au spart...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.