Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) va decide astăzi autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech în Uniunea Europeană.

Confruntată cu apeluri de a grăbi procesul de evaluare a vaccinurilor împotriva COVID-19, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că va lua pe 21 decembrie o decizie cu privire la autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech, cu opt zile mai devreme decât era planificat, relatează Reuters.

La rândul ei, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că un aviz pozitiv al EMA pentru vaccinul Pfizer-BioNTech pe 21 decembrie ar putea permite începerea vaccinării în statele UE încă de anul acesta.

„Probabil că primii europeni vor fi vaccinaţi înainte de sfârşitul lui 2020”, a scris ea pe Twitter, după ce EMA a anunţat că va avea pe 21 decembrie o reuniune extraordinară privind vaccinul Pfizer-BioNTech, precizând de asemenea că a primit date suplimentare despre acest vaccin.

EMA emite recomandări asupra noilor tratamente şi produse medicale. Comisia Europeană are însă cuvântul final în privinţa aprobării şi, de regulă, respectă recomandările formulate de EMA. Comisia Europeană a anunțat că ar putea aproba oficial vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech cel mai devreme pe 23 decembrie.

Citeste si:
România înregistrează cea mai mare creștere din UE la cheltuielile...
România înregistrează cea mai...

Vaccinul Pfizer-BioNTech este deja administrat în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie şi Canada, după ce a obţinut aprobările necesare din partea autorităţilor cu rol de reglementare din aceste state, informează stirileprotv.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.