USR PLUS solicită judecătorilor CCR o decizie de urgenţă asupra proiectului privind impozitarea pensiilor speciale, subliniind că, în ultimele şase luni, în plină pandemie, de la bugetul de stat a fost alocată o sumă de circa 3 miliarde de lei pentru aceste pensii.

„17 iunie 2020. Data adoptării în Parlament a proiectului de lege privind impozitarea pensiilor speciale. Nici acum, la aproape şase luni de la acest moment, legea nu a intrat în vigoare, pentru că judecătorii Curţii Constituţionale nu au dat un răspuns la sesizările depuse, cu promptitudine, de Avocatul Poporului, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", arată USR, într-o postare pe Facebook.

Alianţa subliniază că decizia CCR poate "cântări greu" în creionarea bugetului de stat pe 2021.

„În toate aceste luni, în plină pandemie, de la bugetul de stat au plecat spre pensionarii 'speciali' circa 3 miliarde de lei, iar beneficiarii, în frunte chiar cu unii judecători CCR, au continuat să-i sfideze pe românii care, după o viaţă de muncă, îşi numără, lună de lună, banii din pensiile bazate pe contributivitate. USR PLUS solicită judecătorilor CCR o decizie de urgenţă pe proiectul privind impozitarea pensiilor speciale, mai ales că ea poate cântări greu în creionarea bugetului de stat pe 2021", spun reprezentanţii USR PLUS.

Totodată, USR PLUS cere viitorului Parlament să deblocheze proiectul de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării prevederilor referitoare la pensiile speciale ale aleşilor locali.

„Deoarece impozitarea pensiilor nu se substituie eliminării acestora, iar la 1 ianuarie 2021 ar urma să primească pensii speciale şi aleşii locali, USR PLUS face un apel către toate partidele care intră în viitorul Legislativ să deblocheze, de urgenţă, proiectul USR de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării prevederilor referitoare la pensiile speciale pentru primari, preşedinţi de CJ-uri şi adjuncţii lor. În 2021, an care se anunţă extrem de complicat, atât în contextul pandemiei, cât şi al crizei economice, România nu poate - şi nici nu trebuie - să mai cheltuie sume uriaşe pe privilegii nemeritate", precizează sursa citată.

Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, marţi, pentru 15 decembrie, decizia asupra sesizărilor Avocatului Poporului şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2020 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.