O uriașă criză umanitară va lovi lumea în 2021 din cauza pandemiei COVID-19, care va împinge la extreme limitele sărăciei, avertizează Organizația Națiunilor Unite. Mai mult, peste un miliard de oameni ar putea ajunge să trăiască în sărăcie extremă până în 2030, iar foametea ar putea afecta 40% din populația Globului.

Din cauza pandemiei, o catastrofă umanitară ar putea avea loc anul viitor, este avertismentul mai multor oficiali ai Naţiunilor Unite în Adunarea Generală. „Foamea ”bate la uşă" pentru zeci de tari”, avertizeaza David Beasley, Directorul Executiv pentru Programul Alimentar Mondial.

„2021 va fi literalmente catastrofal pe baza a ceea ce vedem în această etapă a jocului”, a spus acesta, adăugând că anul viitor va fi probabil ”cel mai grav an de criză umanitară de la înfiinţarea Naţiunilor Unite”, în urmă cu 75 de ani, iar organizaţia ”nu va putea finanţa totul, aşa că trebuie să acordăm prioritate, aşa cum spun, aisbergurilor din faţa Titanicului”.

Şeful Programului Mondial pentru Alimente (WFP), David Beasley, şi şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, au vorbit în timpul unei întâlniri speciale pe tema COVID-19, care a apărut în China anul trecut şi a infectat 65 de milioane de oameni la nivel mondial.

Tedros a cerut o injecţie imediată de 4,3 miliarde de dolari într-un program mondial de distribuire a vaccinurilor.

Totodată Organizația face apel pentru strângerea a 35 de miliarde de dolari pentru finanţarea ajutoarelor necesare destinate ţărilor defavorizate. Naţiunile Unite au solicitat, de asemenea, ca vaccinurile anti-COVID să fie puse la dispoziția tuturor şi ca statele bogate să ajute țările în curs de dezvoltare să lupte cu pandemia.

Oficial ONU: "Ţările bogate nu trebuie sa calce în picioare ţările sărace în goana după vaccinuri anticovid"

„Restricţiile impuse de ţări pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului şi impactul economic al pandemiei au dus la o creştere cu 40 la sută a numărului de persoane care au nevoie de ajutor umanitar", a anunţat ONU potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Decembrie 2020 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.