Tatuajele sunt un trend tot mai întâlnit la tinerii din ziua de astăzi. Dacă cu ani în urmă nu exista nici o modalitate de a scoate un tatuaj nedorit, acum există o soluție. Acestea pot fi îndepărtate cu ajutorul laserului, fără cicatrici sau urme vizibile.

Medicul Valentin Răducanu a explicat care este cea mai bună soluție pentru a nu rămâne cu cicatrici, dar și în cât timp scăpăm de un astfel de desen de pe piele pe care nu-l mai vrem.

„Tatuajele galbene sunt cel mai greu de scos. Cu cât tatuajul este mai închis, cu atât iese mai repede. Tatuajul negru iese în proporție de 95-98%. Tatuajele ce conțin culori deschise se scot foarte greu.”, a spus dr. Valentin Răducanu, specialist laser.

Specialistul menționează că tatuajul nou se poate scoate mai repede. Tatuajele făcute cu tuș semipermanent se pot scoate în 2-3 ședinte, iar pentru ștergerea tatuajelor făcute cu tuș permanent pot fi necesare și 10 ședinte, cu pauză de o lună între ele.

Valentin Răducanu susține că scoaterea tatuajului nu doare. „Putem face anestezie, se poate aplica o cremă anestezică sau injecție.”

Potrivit lui, pot exista dureri după scoaterea tatuajului, până la cicatrizarea pielii în zona respectivă.

Contraindicațiile scoaterii unui tatuaj

Orice procedură are și contraindicații, iar cea de scoatere a unui tatuaj include: sarcina, medicamentele anticoagulante, steroizi, zonele cu botox.

După scoaterea unui tatuaj, medicul afirmă că este bine ca pielea să fie protejată de razele solare. Crema cu factor de protecție crescut trebuie aplicată în primele zile din patru în patru ore pe zona tratată, precizează antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2020 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.