Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că 309 pacienţi infectaţi cu coronavirus din cei 1.149 care se află în secţiile de Terapie Intensivă sunt pe respiraţie artificială invazivă.

„După cum ştiţi, din totalul de 1.149 de pacienţi care se află în Terapie Intensivă 309 sunt pe respiraţie artificială invazivă. 350 sunt pe SiPAP şi restul sunt pe diverse surse de oxigen-terapie. Cei care sunt pe oxigeno-terapie pot fi într-o secţie intermediară, dar alăturată secţiei de Terapie Intensivă. După cum ştim din activitatea curentă orice pacient cu insuficienţă respiratorie de un anumit grad poate decompensa şi atunci să fie în apropiere pentru a putea fi preluat. Recomandarea a fost ca aceste secţii de Terapie intermediară să aibă totuşi şi ventilatoare arondate ca la un moment dat, dacă decompensează, să putem trece acel pacient pe invaziv", a afirmat ministrul, la sediul MS.

El a spus că încă de săptămâna trecută erau controale în secţiile de Terapie Intensivă, iar începând de luni la acestea vor participa şi ISU şi Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

„Noi aveam în Terapie Intensivă încă de săptămâna trecută controale ale Inspecţiei de Stat pentru evaluarea acestor paturi de Terapie Intensivă. De astăzi, în controale se alătură şi cei de la ISU şi cei de la ANMDMR, care vor evalua şi verifica inclusiv toată aparatura şi reţele", a precizat Tătaru.

Acesta a explicat modul de avizare a unei secţii.

„Avizul DSP - vine un aviz sanitar de funcţionare a secţiei respective pe circuite în condiţiile în care sunt toate aprobările obţinute de la tot ce înseamnă aparatură, organizarea acelei secţii, instalaţii. De abia atunci vine avizul DSP. Dacă s-au produs modificări într-o secţie vizavi de apariţia unui perete intermediar, despărţitor, atunci trebuie refăcute acele circuite şi trebuie obţinută o aprobare de la DSP", a detaliat ministrul potrivit Agerpres.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2020 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.