Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) a solicitat Guvernului să elimine restaurantele de pe lista activităților cu risc de răspândire a COVID-19 și să ofere ajutoare de stat și facilități fiscale pentru industria HoReCa, afectată de pandemia cu coronavirus.

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) a adresat Guvernului o scrisoare prin care solicită să li se permită să activeze, deoarece domeniul HoReCa este în mare pierdere în contextul pandemiei.

HORA solicită:


  1. Eliminarea restaurantelor de pe lista activităților cu risc de răspândire a COVID-19 și, astfel, permiterea funcționării fără sincope, cu un set de măsuri agreate în prealabil cu reprezentanții industriei și respectate de către toți operatorii.

  2. Restituirea datoriilor statului către proprietarii de restaurante: TVA de recuperat și CASS- sume restante încă de la inceputul anului și șomaj tehnic și 41,5% – sumele restante din lunile iulie- august.

  3. Reeșalonarea datoriilor pe 12 luni, luând în considerare plata acestora începând cu Iulie 2021.

  4. Extindera modelului Kurzerbeit până la 80% din toalul orelor de muncă.

  5. Ajutor de stat sub forma 20% din diferența cifrei de afaceri înregistrate de operatori în 2020 vs 2019.

În scrisoarea adresată Guvernului, reprezentanții HORA spun că HoReCa este cea mai afectată industrie în contextul pandemiei, înregistrând o scădere a cifrei de afaceri cu aproximativ 70%, informează g4media.ro

„Urmare a crizei datorată pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astazi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% pe primele șase luni de zile, din anul 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori”, se menționează în scrisoarea HORA adresată Guvernului.

Citeste si:
Când vom putea renunța la mască? Iată care sunt predicțiile experților
Când vom putea renunța la...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.