Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) a solicitat Guvernului să elimine restaurantele de pe lista activităților cu risc de răspândire a COVID-19 și să ofere ajutoare de stat și facilități fiscale pentru industria HoReCa, afectată de pandemia cu coronavirus.

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) a adresat Guvernului o scrisoare prin care solicită să li se permită să activeze, deoarece domeniul HoReCa este în mare pierdere în contextul pandemiei.

HORA solicită:


  1. Eliminarea restaurantelor de pe lista activităților cu risc de răspândire a COVID-19 și, astfel, permiterea funcționării fără sincope, cu un set de măsuri agreate în prealabil cu reprezentanții industriei și respectate de către toți operatorii.

  2. Restituirea datoriilor statului către proprietarii de restaurante: TVA de recuperat și CASS- sume restante încă de la inceputul anului și șomaj tehnic și 41,5% – sumele restante din lunile iulie- august.

  3. Reeșalonarea datoriilor pe 12 luni, luând în considerare plata acestora începând cu Iulie 2021.

  4. Extindera modelului Kurzerbeit până la 80% din toalul orelor de muncă.

  5. Ajutor de stat sub forma 20% din diferența cifrei de afaceri înregistrate de operatori în 2020 vs 2019.

În scrisoarea adresată Guvernului, reprezentanții HORA spun că HoReCa este cea mai afectată industrie în contextul pandemiei, înregistrând o scădere a cifrei de afaceri cu aproximativ 70%, informează g4media.ro

„Urmare a crizei datorată pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astazi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% pe primele șase luni de zile, din anul 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori”, se menționează în scrisoarea HORA adresată Guvernului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Octombrie 2020 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.