Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că pentru a rezolva criza de personal din sănătate, se încearcă atragerea în spitale şi în direcţiile de sănătate publică, a rezidenţilor şi a medicilor din unităţile de învăţământ care sunt în scenariul roşu, cele care fac cursurile online.

„Am reuşit să deblocăm aceste angajări şi mai mult decât atât, să punem la dispoziţie bani pentru a suplimenta numărul de posturi necesare cu aproximativ 2.000. Aşadar, lucrul acesta este în plin proces de desfăşurare, însă este o problemă cu oamenii care pot şi ai de unde să îi aduci în sistem. E o dificultate reală pe care noi o întâmpinăm. Nu ascundem faptul că multe dintre şcoli fiind în scenariul roşu, online, discutăm cu medicii de medicină şcolară să meargă în spitale, să meargă la direcţiile de sănătate publică. De asemenea, să colaborăm cu rezidenţii astfel încât să asigurăm resursa umană atât de necesară în sistemul de sănătate", a afirmat vicepremierul Raluca Turcan la Sibiu.

Potrivit vicepremierului, se constată o criză de specialişti care să facă faţă valului tot mai mare de pacienţi COVID-19.

„Problema resursei umane este peste tot în sistemul de sănătate, de la DSP-uri, la epidemiologi, la biologi, la biochimişti, până la oameni care muncesc în spitale. Aşadar, în fiecare zi ne propunem şi, da, ne propunem să creştem capacitatea de testare", a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Spre exemplu, la cel mai mare spital public din Sibiu, unde sunt internaţi cei mai mulţi pacienţi COVID-19, lucrează doar doi infecţionişti care trebuie să consulte şi să trateze în unele zile peste o sută de pacienţi, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean şi directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Florin Grosu, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Octombrie 2020 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.