IKEA a lansat o inițiativă prin care cumpără mobilier vechi de la oameni, pe care îl vinde mai apoi drept obiecte second-hand sau sunt reciclate. În schimbul vânzării, clienții vor primi vouchere.

Comerciantul numărul 1 mondial de mobilă a anunţat că iniţiativa ‘Buy Back’ face parte din obiectivul său de a deveni o companie complet circulară şi cu un impact pozitiv asupra mediului până în 2030.

Acest proiect se va desfășura în 27 de ţări începând din 24 noiembrie şi până în 3 decembrie. În schimbul fostului mobilier, clienţii vor primi vouchere pe care le vor putea utiliza la magazinele IKEA, iar valoarea voucherelor va depinde de starea în care se află obiectele de mobilier pe care le revând.

Clienţii IKEA cu obiecte aproape noi, vor primi vouchere echivalente cu 50% din preţul iniţial al obiectelor, în timp ce mobilierul cu zgârieturi minore, va fi răscumpărat de IKEA la 40% din valoarea iniţială. În sfârşit, mobilierul în stare avansată de uzură, cu mai multe zgârieturi, va fi răscumpărat la 30% din valoarea iniţială.

Compania suedeză a specificat că voucherele nu au o dată de expirare, tocmai pentru a-i încuraja pe clienţi să cumpere obiecte de mobilier numai atunci când au nevoie de ele.

Citeste si:
FOTO emoționant: Sute de musulmani s-au adunat la rugăciune într-o...
FOTO emoționant: Sute de...

„Făcând traiul sustenabil mai simplu şi mai accesibil, IKEA speră că iniţiativa va ajuta clienţii săi să ia poziţie faţă de consumul excesiv care este Black Friday, a anunţat grupul suedez făcând referire la reducerile practicate de mulţi comercianţi în ziua de 27 noiembrie.

IKEA a afirmat că toate obiectele care nu vor putea fi revândute vor fi reciclate sau donate.

Până în anul 2021, IKEA își propune ca în fiecare din magazinele sale să existe zone dedicate unde oamenii îşi vor putea revinde mobilierul vechi şi să găsească mobilier reparat sau recondiţionat.

Magazinul IKEA din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. În luna iunie 2019, IKEA a inaugurat noul magazin de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, o investiţie de 90 de milioane de euro care a creat 600 de noi locuri de muncă, precizează g4media.ro

Citeste si:
Un experiment IKEA: cum arata doua plante care au primit tratament dif
Experiment IKEA: cum arata...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.