Școala online este o adevărată încercare, atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Este un proces destul de greu, iar faptul că mulți elevi din România duc lipsă de tablete si laptopuri îngreunează procesul educațional și mai mult.

Aproape 3 milioane de elevi și 200.000 de dascăli au început un an șocar care ori va schimba din temelii sistemul de educație din România, ori îl va dezvolta, spun specialiștii din educație.

S-au făcut pași uriași privind educația prin intermediul sistemelor online: s-a tras curent în foarte multe școli și au fost cumpărate tablete și calculatoare pentru școlile care nu aveau. Cu toate acestea, în continuare sunt foarte mulți elevi care nu își permit un laptop sau o tabletă.

Însă școala online în 2020 nu se rezumă doar la a dicta elevilor. Corespondentul Știrilor PRO TV, Roxana Hulpe a mers acasă la două eleve - una în clasa întâi și una în clasa a șasea - pentru a vedea cum se desfășoară aceste cursuri online din prespectiva copiilor.

„În primul rând nu se aude nimic. Eleva de clasa I încerca să scrie pe caiet ceea ce scria profesorul pe tablă și nu vedea nimic pe acel ecran. Stătea cu ochii ațintiți spre laptop și încerca să audă și să înțeleagă. Atunci când auzea o întrebare a profesoarei din clasă nu o băga nimeni în seamă, deoarece nu se auzea și rămânea cu mânuța atârnată minute în șir”, a spus Roxana Hulpe.

Și Ana, aflată în clasa a șasea, a întâmpinat aceleași dificultăți - nu vedea absolut nimic ce scria pe tablă și nu auzea nimic.

Problemele copiilor sunt conexiunea proastă la internet, atât la școală cât și acasă și faptul că sunetul nu ajunge la ei deloc sau foarte târziu și întrerupt.. Aici există soluții, însă cu toții trebuie să le implementăm.

Unii profesori folosesc lavalierele, prin care copii aud atât acasă, cât și în clasă, iar sunetul se transmite mai clar. Există și căști handsfree sau wifi pe care le pot utiliza profesorii, însă toate aceste dispozitive sunt procurate din proprii bani, informează stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2020 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.