Din cauza situații pandemice din țară, școlile sunt obligate să își desfășoare orele în 3 scenarii: online, față în față sau hibrid. Însă nu toți elevii au acces la internet, sau nu își permit un laptop de pe care pot fi prezenți la ore.

Într-o şcoală dintr-o comună din județul Iași, cursurile se desfășoară online. În practică, doar 60% dintre elevii comunei dispun de laptopuri sau alte dispozitive moderne pentru a putea participa la ore online. Astfel, profesorii instituției au implementat un sistem cu lecţii şi teme trimise în plic, pe microbuz.

Comuna Bivolari este singura localitate din judeţul Iaşi unde şcoala se face conform scenariului roşu, adică online. Însă doar 60% dintre elevii comunei dispun de tehnologia necesară pentru a putea participa la orele online.

În două state din comună, localnicii nu au reţea de internet. Potrivit presei locale, conducerea şcolii a găsit o soluţie pentru ca elevii să primească temele și lecțiile: femeia de serviciu va merge cu microbuzul pentru a împărţi temele elevilor. Prin urmare, elevii sunt nevoiţi să trimită temele în plic, acestea fiind sigilate.

Directorul Şcolii Gimnaziale din Bivolari, Constantin Ţâru, a spus că se vor face grupe de elevi care să vină, conform unei programări, la sediul şcolii să ia plicuri cu lecţii. Iar după ce rezolvă temele acasă, să le înmâneze şoferului de microbuz, în plicuri sigilate. Comuna Bivolari are o rată de infectare de 7,74 de cazuri la mia de locuitori, asta fiindcă de aproape o lună există un focar de coronavirus la Centrul de Asistenţă Medico-Sanitară din Bivolari, informează adevarul.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Septembrie 2020 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.