World Vision România va oferi peste 4.000 de tablete şi laptopuri copiilor din sate pentru ca aceştia să îşi poată continua educaţia în oricare dintre scenariile anunţate de autorităţi.

Peste 40% dintre copiii din mediul rural, parte din proiectele World Vision România, nu au participat la şcoala online în perioada suspendării cursurilor din cauza pandemiei. Unul dintre motivele principale pentru care elevii nu şi-au continuat educaţia este lipsa dispozitivelor digitale în familiile nevoiaşe care trăiesc în sate izolate: astfel, unul din doi părinţi din familiile beneficiare ale programelor World Vision nu are un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie, se arată în comunicat.

„În oricare dintre cele trei scenarii anunţate de autorităţi, şcoala românească are nevoie de asumare, de colaborare şi de o regândire a ceea ce înseamnă educaţia. Trecerea de la scenariul verde, în care copiii fac orele în clasă, la scenariul roşu, acolo unde şcoala funcţionează exclusiv în online, se poate întâmpla foarte rapid. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice variantă. Săptămâna viitoare vom începe şi dotarea cu materiale igienico-sanitare în şcolile de la sate. Cu ajutorul donatorilor noştri, ne ţinem promisiunea în faţa copiilor şi şcolilor din mediul rural. Un lucru este cert: nu mai putem lăsa niciun copil în urmă”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România, potrivit Agerpres.

Într-o perioadă extrem de dificilă pentru educaţie, în special pentru învăţământul rural, World Vision a deschis un Fond de Urgenţă pentru Educaţie şi are în vedere intervenţia pentru cel puţin 6.600 de copiii şi 100 de profesori din 80 de comunităţi nevoiaşe de la sate şi 27 de şcoli şi 6 grădiniţe pentru renovări şi reabilitări în regim de urgenţă, informează sursa citată.

Cum poți sprijini copiii de la sate

Donezază prin SMS la 8864 cu textul SPERANŢĂ (cost 4 euro/ lună) sau direct pe site-ul campaniei - https://bit.ly/2X6T8oZ, unde se poate dona orice sumă.

Peste 250.000 de copii din România nu au apă curentă în casă, electricitate, toaletă în interior sau mese calde zilnice. Accesul la internet şi un calculator sau tabletă pentru a putea participa la lecţiile online sunt doar vise îndepărtate, care nu se regăsesc pe lista de priorităţi a familiei chiar şi în cazul în care situaţia financiară se îmbunătăţeşte pe termen scurt şi mediu, se arată în comunicat.

Citeste si:
Cum ne dau copiii lecții de viață?
Cum ne dau copiii lecții de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Septembrie 2020 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.