Social22 Iunie 202018:18de George Stanciu

Lectura de 2 minute

Locuitorii de pe Șoseaua Panduri se confruntă cu situația în care trotuarele dispar pentru a se face loc unei noi benzi de circulație.

Trotuarele de pe Șoseaua Panduri vor fi reduse în lățime, la cel mult 1,5 metri, astfel încât să poată fi introdusă o nouă bandă de circulație, dar să fie făcut loc și pentru locurile de parcare aferente.

Locatarii din zonă se plâng de șantierul care a început deja, mai ales în condițiile în care aceștia susțin că nu au fost consultați cu privire la proiectul propus de Primărie. Mai mult, aceștia s-au trezit pe mașini cu avertizări vizavi de riscurile asupra integrității automobilelor, în cazul în care vehiculele nu vor fi mutate din perimetrul lucrărilor.

Pentru că a devenit aproape o regulă când vine vorba de modificări făcute în zonele aferente străzilor bucureștene, nici aici pare că nu vor scăpa teferi copacii de pe marginea Șoselei Panduri.

Citeste si:
Doi bărbați, reținuți de polițiști în Mamaia pentru că jucau...
Doi bărbați, reținuți de...

Lucrătorii au început deja să efectueze diverse lucrări de excavație, iar rădăcinile copacilor au fost rupte în timpul acestui proces. Cel mai probabil, aceștia vor fi eliminați, fie acum, fie după ce se usucă și devine ”necesară” înlăturarea lor.

Locuitorii din zonă au înaintat Primăriei o contestație administrativă și au depus și la Tribunalul București o cerere de suspendare executare.

Conform acestora, lucrările de lărgire a șoselei sunt ilegale, deoarece nu există o autorizație de construire, dar nici vreo informație disponibilă public cu privire la numărul sau data emiterii actelor administrative.

Citeste si:
Polițiștii din București au dat amenzi de 28.000 de lei pentru...
Polițiștii din București au...

De asemenea, lucrările desființează spațiile verzi dintre infrastructura rutieră actuală și trotuar, fiind astfel încălcate prevederile art. 71 din OUG nr. 195/2005 și ale art. 18 din Legea nr. 24/2007, iar parcajele vor fi amplasate la mai puțin de 5m față de ferestrele camerelor de locuit aflate la parterul blocurilor, fiind încălcate așadar prevederile art. 4 din Normele aprobate prin Ordinul nr. 119/2014.

”Solicităm Primăriei și primarului Daniel Florea să oprească de urgență aceste lucrari. Este inadmisibil ce se întâmplă, calitatea vieții noatre este grav afectată. Dacă Primăria vrea să gândească niste soluții de fluidizare a traficului, susținem acest demers. Însă le solicităm să vină cu niște măsuri civilizate, cu niște soluții demne de secolul în care ne aflăm. Este rușnos și mai ales ILEGAL că s-au gândit că este un act de normalitate să masacrezi spațiile verzi și să distrugi trotuarele”, susține Dragoș Iorgulescu, reprezentantul cetățenilor afectați de aceste demersuri.

Citeste si:
PMB propune bucureștenilor să adopte o statuie și să o întrețină
PROIECT Primăria Capitalei...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.