Social 17 Iunie 2020 15:00

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat legea mirosului, prin care pot fi suspendate activitățile ce deranjează olfactiv locatarii.

Legea a fost adoptată aproape în unanimitate, după ce a primit 309 de voturi pentru. Un singur deputat s-a abținut de la vot.

Astfel, legislația cu privire la protecția mediului va avea un nou punct, cel referitor la disconfortul olfactiv. Acesta este definit ca ”efectul generat de o activitate care poate avea impact asupra stării de sănătate a populaţiei şi a mediului, care se percepe subiectiv pe diferite scale de mirosuri sau se cuantifică obiectiv conform standardelor naţionale, europene și internaționale în vigoare.”

Legea mirosului arată că ”în cazul existenţei unor plângeri din partea publicului care reclamă existenţa unui disconfort olfactiv autoritatea publică centrală pentru sănătate, prin structurile subordonate formulează răspunsurile la respectivele plângeri.”

De asemenea, aceasta vorbește și despre obligațiile autorităților locale, dar și ale persoanelor fizice sau juridice. Asttfel, acestea trebuie să ”să reglementeze, inclusiv prin interzicerea temporară sau permanentă, accesul anumitor tipuri de autovehicule sau desfăşurarea unor activităţi generatoare de disconfort, disconfort olfactiv pentru populaţie în anumite zone ale localităţilor, cu predominanţă în spaţiile destinate locuinţelor, în zonele destinate tratamentului, odihnei, recreerii şi agrementului, unități sanitare şi unităţi de învătământ.”

Administrația publică locală va putea reglementa inclusiv prin ”interzicerea permanentă sau temporară desfășurarea activităților generatoare de disconfort olfactiv în zonele de locuit, recreere, odihnă, tratament și agrement.”

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.