Social 21 Mai 2020 12:40

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a anunțat că Marius Ghineţ, fostul proprietar al unei firme de pompe funebre, pus de Ministerul Sănătății la conducerea Spitalului de Urgenţă din Piatra Neamţ, a fost demis.

„Vă anunț că l-am demis pe domnul care se ocupa de pompe funebre și am numit un om de o înaltă pregătire profesională și morală, în persoana doctorului militar Silviu Dan Verzea. Mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversăm, fără niciun sprijin de la Guvernul României, avem nevoie de profesioniști, care să aibă competența necesară și pregătirea medicală pentru a conduce Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Așadar, cel puțin la Neamț, nu accept compromisuri și bătaie de joc: fără frizerițe, chelneri și gropari la conducerea celui mai mare spital din județul nostru”, transmite președintele Consiliului Județean Neamț pe Facebook.

De la pompe funebre, a ajuns manager de spital.

La Piatra Neamț, un fost patron de firmă de pompe funebre a ajuns manager de spital, într-o mișcare contestată chiar și de prefect.

La Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, un fost proprietar al unei firme de pompe funebre a devenit manager al instituției.

Marius Ghineț a fost pus șef la SJU Piatra Neamț, dar asta pare să-i nemulțumească pe mulți din județi. Chiar și Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, contestă decizia.

”Sunt absolut şocat cum într-o situaţie de criză pandemică PNL Neamţ a numit un patron al unei firme de pompe funebre, manager la spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Dintotdeauna am avut bănuiala că liberalii nemţeni vor să îngroape sistemul de sănătate dar nu mă aşteptam să găsească chiar pe cineva cu experienţă în domeniu”, a scris Ionel Arsene într-un mesaj pe Facebook.

Pe de altă parte, Marius Ghineț consideră că experiența de business, de mai bine de două decenii, este cea care l-a recomandat pentru noul post pe care îl ocupă. În plus, subliniază că nu poate fi vorba de un conflict de interese, deoarece firma pe care o deține nu are contract cu spitalul respectiv.

Citeste si:
Ce spun angajații despre sistemul de muncă hibrid: 4 tendințe ale...
Ce spun angajații despre...

”Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic, deţin o societate de pompe funebre de vreo 15-20 de ani, când a fost înfiinţată această societate nu eram în politică, nu eram în administraţia publică, este o afacere de familie care va merge în continuare, nici nu cred că ar fi trebuit luată în calcul această treabă. Eu sunt economist de 11 ani, ca şi abilităţi mi-am manageriat propriile firme de 20 şi ceva de ani, am avut şi alte societăţi, niciuna nu a dat faliment. Firma de pompe funebre pe care o am nu are contract cu spitalul, este o firmă de pompe funebre cum sunt 11 în Piatra Neamţ”, declară Ghineț, ajuns manager de spital.

Acesta spune că nu va lucra singur, ci că are alături o echipă de cel puțin 10 oameni, alături de care va lua decizii: ”Din experienţa mea de business de 20 de ani, unii au considerat că sunt potrivit pentru a ajunge la conducerea acestui spital, vin cu o echipă puternică lâgă mine şi cu oameni cu foarte multă experienţă. Vom fi cel puţin 10 oameni care vom lua decizii împreună”

Citeste si:
Piatra Neamț: Ambulanță defectă în trafic, împinsă de echipajul...
Ambulanță defectă în trafic,...

Ghineț a fost numit în funcție prin decizia din 15 mai a lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.