Social 14 Mai 2020 15:30

Autoritățile din Suceava nu au „uitat” doar raportarea morților, ci și raportarea pacienților vindecați. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că au fost înregistrați peste 1.000 de pacienți vindecați de la o zi la alta, aproximativ 600 de persoane fiind doar de la Suceava. Pacienții nu s-au vindecat pur și simplu peste noapte, ci nu au fost raportați de-a lungul mai multor săptămâni.

Șeful militar instalat de către Ministerul Sănătății la Spitalul Județean Suceava a declarat, în urmă cu puțin timp, că numărul morților din oraș nu a fost declarat oficial ca „să nu se interpreteze”

„S-a dat dispoziție scris ca toate aceste lucruri să se remedieze și să fie raportate (înregistrarea persoanelor infectate și a deceselor - n.red.). Când am revenit și am verificat, o parte din ele nu fuseseră înregistrate în sistem. Doamna de acolo a zis că s-a temut să nu se interpreteze”, explică generalul Ionel Oprea.

Raportul pe care l-a trimis Oprea către Ministerul Sănătății arată că protecția personalului de la Spitalul Județean din Suceava, cu excepția unor angajați din UPU, sectorul de Boli Infecto-contagioase și Sectorul Boli Interne – COVID-19, a fost „inadecvată, necorespunzătoare și improvizată”.

De asemenea, în ceea ce privește circuitele funcționale specifice, cu toate că spațiul de spitalizare era împărțit în sectoare COVID-19 și non-COVID, „nu s-a putut identifica nicio decizie a conducerii, recomandare a specialiștilor epidemiologi sau o practică în curs care să asigure dimensionarea și separarea lor”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.