Social 8 Mai 2020 12:45

250.000 de elevi români provenind din medii defavorizate vor primi gratuit tablete cu acces la internet, pentru a putea lua parte la școala online.

Școlile din România rămân închise pentru restul anului școlar, din cauza pandemiei de coronavirus. Cursurile s-au mutat online, însă o bună parte dintre elevi nu au posibilitățile materiale necesare pentru a lua parte la lecții.

După discuții aprinse în spațiul public vizavi de subiect, Guvernul a anunțat că cumpăra tablete pentru elevi, în valoare de 150 de milioane de lei.

”Este vorba despre aproximativ 250.000 de copii, la o primă evaluare. Vor mai fi făcute evaluări pe parcurs, iar numărul ar putea crește. Astfel, toți cei care în prezent nu pot participa la sistemul de învățământ online, la lecții online, vor beneficia de această facilitate în cursul anului”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului.

Cu toate că banii au fost deja alocați, achiziția nu a fost făcuteă, iar sute de mii de copii încă sunt lăsați pe dinafară.

Preot, despre școala online și viața din cătune

Vasile Antonie Tămaș este preot în cătunul Helea, din comuna Vâlcele, județul Covasna. Acesta prezintă o realitate sumbră în cadrul unui mesaj intitulat ”pandemia minții.”

Preotul spune că jumătate dintre copiii care merg la școală în cătunul Helea nu au curent acasă. 99% dintre ei nu au internet, iar pentru 80% dintre cei mici, laptele și cornul de la școală sunt o hrană minimă necesară.

”Adeseori, învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor slab îmbrăcați și nemâncați. În aceeași situație se află, poate, sute de mii de elevi din toate colțurile țării, mai adaugă preotul Tămaș.

Vasile Tămaș încheie cu câteva sfaturi pentru decidenți: ”Apropo - de ce nu le trimiteți în continuare mâncare? Știți situația lor. De când cu pandemia, unii chiar mor de foame, fiind lipsiți de cornul de la școală! Dacă sunteți pro educație, puneți egalitate între București și ultimul cătun! Oricum, din cătune au ieșit mai multe caractere!

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.