Social 5 Mai 2020 15:40

Fanii țigărilor mentolate sau ale celor cu capsulă vor trebui să se reorienteze, deoarece acestea vor dispărea de pe piață până la final de mai.

După îndelungi tergiversări, pare că în sfârșit a venit momentul în care țigările mentolate vor dispărea de pe piață. S-a vorbit ani la rând despre asta, însă abia acum lucrurile au ajuns, cu adevărat, pe ultima sută de metri.

Astfel, mentolul dispare din țigări, iar singurele care vor mai oferi această aromă vor fi produsele ce încălzesc tutunul sau țigările electronice.

Măsura transpusă în legislația din România vine de la Directiva Europeană a Tutunului și va afecta cel puțin 500.000 de români care preferă țigările mentolate, fie ele simple sau cu capsulă.

Principalul argument care a stat la baza deciziei de interzicere o reprezintă faptul că minorii găsesc mai atractive țigările mentolate. Astfel, interzicerea lor ar putea duce la scăderea consumului de tutun în rândul adolescenților.

Țigările mentolate vor fi scoase de la vânzare începând cu 20 mai 2020.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.