Social 19 Martie 2020 14:24
Atfel de obiceiuri nocive pot duce la inflamarea plamanilor, la scaderea imunitatii si mai mult decat atat, creste riscul de complicatii pentru cei infectati cu coronavirus.

Expertii sustin ca cei care fumeaza tigari normale sau electronice pot fi mai vulnerabili la o infectie cu noul coronavirus.

Despre efectele vapatului, cercetarile prelimiare sugereaza ca vapatul are aceleasi efecte negative ca fumatul. Atat fumatorii traditionali, cat si cei care consuma tigari electronice pot dezvolta usor boli pulmonare cronice.

„Toate aceste dovezi ma fac sa cred ca vom avea cazuri mai serioase – mai ales in cazul celor care fumeaza tigari sau vapeaza”, a anuntat Melodi Pirzada, medic pneumolog in Long Island, care nu a tratat pana acum persoane infectate cu noul coronavirus.

„Atunci cand fumezi sau vapezi - ori ai fumat in trecut- , caile respiratorii, mecanismul de aparare al plamanilor – totul se schimba”, a adaugat medicul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.