Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat o serie de schimbări care vor fi aduse sistemului REVISAL, ce va fi transformat în REFORMA.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis într-un mesaj pe Facebook că persoanele angajate sau plătite de stat vor fi înrolate în REVISAL.Decizia a fost înaintată deja Inspecției Muncii.

Violeta Alexandru a dat câteva cifre cu privire la sistemul actual REVISAL:

Acum în Revisal sunt 1,4 milioane de angajați contractuali (prin contract de muncă) la entități ”de stat”. “De stat”= instituții publice sau entități private controlate de stat. Revisal/Reges + ANFP + militarizate, ar da 1.700.000. La Ministerul Finanțelor este o situație foarte utilă: Posturi ocupate în sectorul bugetar (acolo sunt 1.200.000). Toate aceste date sunt utile dar trebuie să avem o singură sursă, interogabilă și actualizată constant cu toate informațiile necesare care să ne dea imaginea totală a celor care muncesc.

Conform ultimului raport de guvernanță corporativă, legislație parțial anulată de Partidul Salvați Deținuții (ca să pierdem urma acestor entități) Administrația centrală e proprietara a 225 de întreprinderi care însumează 180.000 de angajați iar administrația locală e proprietara a 1.250 de întreprinderi care însumează 100.000 de angajați

Acestora li se adaugă peste 135.000 de funcționari publici și circa 9.000 de demnitari (7.000 sunt doar primarii și viceprimarii celor aproape 3300 de localități).”

Aceasta spune că în REVISAL nu apar angajații din structuri militare, din MAI și nici din serviciile secrete, care ar trebui adăugate în sistem.

Ministrul Muncii vorbește și despre transformarea REVISAL în REFORMA. Acest nou sistem ar urma să cuprindă nu doar angajații la stat, ci și pe cei de la privat: ”Ca să ajung acolo unde mi-am propus, anume ca REVISAL/REGES să devină Registrul Electronic al Forței de Muncă Angajate (REFORMA) din România și care să cuprindă și sistemul privat dar și pe cei plătiți, într-o formă sau alta, din bani publici nu va fi ușor. Sunt legi de schimbat. Mai este și o schimbare de mentalitate.”

Citeste si:
Reformă a sistemului de învățământ. Cinci schimbări majore anunțate...
Reformă a sistemului de...

Aceasta spune că e crucial ca oamenii să știe cine este, de fapt, plătit din banii publici: ”România nu știe, cu certitudine, cine e angajat și mai ales câte persoane plătim din bani publici. Trebuie muncit și pus la punct un unic punct - sursă pentru toate date despre forța de muncă din România. M-am decis să mă apuc de treabă. Și aici.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.