Social 31 Martie 2020 12:23

Rompak Pașcani a transmis, marți, că scumpirea exagerată a drojdiei reprezintă „strict rezultatul acțiunilor speculative ale unor comercianți”.

”Fabrica de drojdie Rompak Pașcani nu a majorat prețul diferitelor sortimente de drojdie fabricate și lucrează la capacitate maximă, pentru a se asigura că drojdia ajunge pe rafturile tuturor magazinelor din țară. În ultima săptămână, au fost semnalate numeroase situații când produsele de larg consum din magazine au ajuns la rafturi cu prețuri mai mari decât la începutul declanșării epidemiei cu noul coronavirus. Scumpirea exagerată a acestor produse, printre care se numără și drojdia de consum casnic, se face independent de producător, acesta din urmă recomandând magazinelor să păstreze prețul la raft”, se arată în comunicat.

”Ca urmare a unor situații identificate personal de reprezentanții companiei, dar și de către consumatorii noștri, care ne-au trimis sesizări pe email sau rețelele de socializare, vrem să subliniem faptul că nu am majorat prețul la niciunul dintre produsele noastre, de la declanșarea acestei crize provocate de noul coronavirus. Perioada de instabilitate la nivel mondial se reflectă cu siguranță și asupra costurilor noastre. În aceste momente, facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura continuitatea activității, fără să ținem cont de aceste majorări. Prețurile noastre nu au suferit majorări în această perioadă și ne vom strădui să menținem această situație cât mai mult posibil. Scumpirile care pot fi observate în anumite magazine sunt strict rezultatul acțiunilor speculative ale unor comercianți”, a susținut directorul de vânzări al Pakmaya România, Cristina Hanganu.

În contextul epidemiei de coronavirus, unul din primele produse care a dispărut de pe rafturile magazinelor a fost drojdia, românii luând cu asalt marile lanțuri comerciale.

”Fabrica noastră produce, în acest moment, drojdie proaspătă la capacitate maximă. Oricât de mult ne-am dori să mărim această producție, există o limită maximă impusă de echipamentele tehnice din fabrică, structura de personal etc. Prin natura activității noastre, în zona de producție se lucrează în mod normal 24h/24h, 7 zile din 7. Prioritățile noastre sunt să ne protejăm angajații, să asigurăm respectarea normelor de siguranță alimentară, așa cum am făcut întotdeauna, și să lucrăm îndeaproape cu toți partenerii noștri pentru a răspunde tuturor cererilor în limita capacității de producție. Avem stocuri suficiente de materii prime pentru a continua activitatea fabricii pe o perioadă lungă de timp și subliniem acest lucru. Problema cu disponibilitatea produselor la raft, semnalată adesea, este legată de o reducere a cantităților de produse similare din import care erau înainte disponibile pe piața din România dar și de achizițiile exagerate ale unor consumatori. Vom depăși cu bine această perioadă, dar numai dacă vom consuma responsabil cu toții”, a mai adăugat aceasta, potrivit stiripesurse.ro

Citeste si:
„Se caută angajați, ofer recompensă”. Lucrătorii unei fabrici din...
„Se caută angajați, ofer...

Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Martie 2020 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.