Social 25 Martie 2020 11:30

De acum, ai la dispoziție și o platformă online unde poți completa declarația pe proprie răspundere sau adeverința permanentă.

UPDATE: În urma unor informații primite pe email, revenim cu mențiunea că site-ul de mai jos nu este pus la dispoziție de o autoritate oficială, ci de către o entitate privată. Poți afla mai mlte aici. Specialiștii în domeniul protecției datelor cu caracter personal vă sfătuiesc să nu oferiți datele dumneavoastră prin intermediul acestor site-uri neoficiale.

Deținătorul domeniului egovernment.ro este o persoană fizică:

Începând de astăzi, ai nevoie de o declarație pe proprie răspundere sau de o adeverință permanentă pentru a-ți putea părăsi locuința, altfel ești pasibil de amenzi, care nu sunt deloc mici.

Pentru a evita orice situație neplăcută, va trebui să ai asupra ta unul dintre cele două documente, în cadrul oricărei deplasări. Ai varianta în care completezi un document printat sau în care scrii de mână toată declarația, însă dacă nu vrei sa folosești niciuna din aceste variante, poți prezenta și o adeverință în format digital.

AICI poți intra pentru a completa declarația sau adeverința.

Declarația pe proprie răspundere în format digital

Ca alternativă, poți completa declarația pe proprie răspundere în format digital. Trebuie doar să completezi câmpurile pe care le-ai fi avut de completat de mână, în mod normal, iar la final vei primi un PDF pe care să îl ții pe telefon. Pe acesta îl vei putea arăta atunci când ești oprit de autorități.

Va trebui să începi cu datele personale despre tine, cele pe care le găsești și în buletin. Nume, prenume, numele părinților, adresa de domiciliu și seria buletinului. Apoi, va trebui să completezi și adresa unde locuiești, de fapt, pentru a putea justifica ieșirea ta.

Cele mai importante câmpuri sunt cele de la final, unde va trebui să dai detalii despre tipul deplasării, intervalul orar al deplasării, locul din care te deplasezi și cel în care vrei să ajungi.

Citeste si:
IAB MIXX Awards, singurul festival internațional de digital din...
IAB MIXX Awards, singurul...

Adeverință permanentă în format digital

Adeverința permanentă îți este utilă dacă trebuie să te deplasezi la locul de muncă, în cazul în care nu poți să îți desfășori activitatea de la distanță. Aici va trebui să completezi informații despre compania la care lucrezi și despre o persoană care reprezintă angajatorul. Apoi, va trebui să completezi cu informații despre tine, ca angajat, iar aici va trebui să oferi și adresa ta.

Apoi, va trebui să menționezi domeniul activităiții, adresa unde se desfășoară munca, dar și traseul și modul de deplasare până la destinație.

La final, după ce ai completat toate aceste informații, vei avea fie o declarație pe proprie răspundere, fie o adeverință permanentă pe care le vei putea ține pe telefon, în format PDF, pentru a le arăta autorităților.

Citeste si:
Tătaru, despre declarația pe proprie răspundere pentru școală:...
Tătaru, despre declarația pe...

Atenție! Declarația pe proprie răspundere trebuie refăcută de fiecare dată când ai o nouă deplasare!


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Martie 2020 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.