Social 19 August 2020 10:59

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că declarația pe proprie răspundere, pe care ar trebui să o semneze părinții pentru ca elevii să aibă acces în școală, va fi înțeleasă dacă putem spune că un părinte își cunoaște cel mai bine copilul.

Nelu Tătaru a fost întrebat despre declarația pe proprie rsăpundere pe care părinții ar trebui să o semneze pentru ca elevii să aibă acces în școală, conform proiectului de ordin publicat de Ministerul Sănătății, iar acesta a răspuns: „Dacă putem spune că un părinte își cunoaște cel mai bine copilul, veți înțelege și această declarație”.

Ministrul Sănătății a precizat că „triajul observațional” făcut de părinți trebuie adus la cunoștință „la tot ce înseamnă medicina școlară și învățătorului sau dirigintelui”.

Tătaru a vorbit și despre distanțarea fizică dintre copii, mai mică decât cea prevăzută pentru cadrele didactice.

INSP a ajuns la evaluarea siguranței. În condițiile în care păstrăm și masca, și dezinfectant, distanța de un metru e suficientă. Avem și studiile din țările europene, multe renunțând la distanțare, dar cu separatoare”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit g4media.ro.

Potrivit unui document publicat de Ministerul Sănătății, elevii vor putea intra în școli, pe 14 septembrie, doar dacă părinții lor semnează o declarație pe propria răspundere.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 August 2020 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.