Într-un interviu exclusiv cu ambasadorul Coreei de Sud, Adrian Ursu a încercat să afle măsurile luate de această țară, pentru a combate răspândirea virusului COVID-19, în timp ce economia a continuat să funcționeze.

La momentul actual, în Coreea de Sud există 9.137 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care doar 124 de decese.

Dintre acestea, cazuri noi sunt 76, iar numărul morților e 124. Numărul de cazuri noi confirmate pe zi înregistrează o scădere constantă după atingerea vârfului epidemiei când a fost de 900 la sfârșitul lui februarie. De acum 10 zile, numărul cazurilor confirmate se exprimă în zecimi și e mai mic decât numărul celor care au fost recuperați”, a spus ambasadorul.

Una dintre măsurile adoptate, care a ajutat la stoparea răspândirii virusului, este rata de testare mai mare decât în oricare altă țară din lume.

În Coreea de Sud cele mai multe cazuri confirmate au apărut în regiuni și grupuri specifice. Coreea de Sud a blocat răspândirea virusului printr-o capacitate de diagnosticare, recunoscută ca fiind cea mai bună în toată lumea, care a permis efectuarea a 20.000 de teste pe zi, precum și prin implementarea unor măsuri ad-hoc, cum ar fi puncte de testare a șoferilor și a trecătorilor. Până astăzi, în jur de 350.000 de cetățeni coreeni au fost testați pentru COVID-19. Proporțional asta înseamnă că o persoană din 190 a fost testată, ceea ce înseamnă o rată de testare mai mare decât în oricare altă țară din lume. (...) Cred că aceasta a fost cheia care a permis să avem o rată mică a mortalității de 1,3%”, a mai declarat ambasadorul.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19: 2.878 de cazuri noi și 1.005 pacienți la ATI
Bilanțul Covid-19: 2.878 de...

Ambasadorul este de părere că încrederea publicului și susținerea sunt esențiale în situații de criză, iar Guvernul coreean a păstrat o transparență deplină încă de la început.

Guvernul coreean a adoptat principii de bază de a fi receptiv față de public, de a fi transparent și de a se asigura că publicul are toate informațiile. Guvernul nostru a reacționat de la bun început prin transparență deplină, și în acest mod a câștigat încrederea și susținerea publicului”, a spus Kim Eun-joong.

Economia merge mai departe, în ciuda pandemiei de COVID-19

Guvernul nostru ia și măsuri viguroase pentru a-i găsi pe cei care au intrat în contact cu cazuri confirmate, folosind istoricul tranzacțiilor făcute cu cardul, imagini de pe camerele de supraveghere, și date obținute din sistemul GPS al telefonului, când e necesar, după ce obține acordul contacților. De asemenea, contacții care sunt în carantină pot folosi aplicații de autoprotecție care permit monitorizarea simptomelor de două ori pe zi și să intre în alertă când contactul nu respectă carantina”, a declarat ambasadorul.

Kim Eun-joong susține că nu putea opri economia, având în vedere că, după ce va trece criza coronavirusului, va urma o criză globală a economiei.

Citeste si:
Interpretul britanic, Robbie Williams a fost testat pozitiv cu...
Interpretul britanic, Robbie...

Nu am blocat economia. Înțelegem că trebuie să ne apărăm de acest virus, dar trebuie să fim pregătiți și împotriva unei crize a economiei globale în urma acestui virus. Impunerea de restricții împotriva celor care din/spre țările afectate ar putea să nu fie doar dăunător pentru stabilirea unei solidarități la nivel mondial de care avem nevoie pentru a învinge acest virus”, a conchis Kim Eun-joong.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.