Social 4 Martie 2020 15:25
Aprovizionarea cu medicamente pentru diabet, febra, sau dureri de cap este afectata in acest moment de coronavirus,  din cauza inchiderii fabricilor din China.

Dragos Damian, directorul executiv al Patronatului Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania, a declarat ca aproximativ 75-80% din materia prima pentru medicamente este importata din China.

Problemele ar putea ajunge si in Romania, daca aceasta criza va continua.

"Problema ar putea aparea in vara, pentru ca acum avem stocuri pana prin iulie-august", a spus Damian.

In momentul de fata, intarzierile aparute la aprovizionare sunt de 2-4 saptamani.

"Producatorul poate spune ca a livrat, dar el anunta ca a livrat catre port (din China n.r.). Din port, vaporul o sa-l ia, cand il ia. Poate sa nu plece. Daca producatorul spune ca a livrat 10 tone de materie prima, asta inseamna ca el le-a trimis catre Port. Materia pleaca la un moment ulterior, pe care noi nu-l estimam. Urmarim fiecare vapor sa fie pe apa si in timpii stabiliti. De obicei dureaza pana la 8 saptamani ca un vapor sa ajunga. Bineinteles, e mai usor pe aer, dar e mult mai scump", a mai afirmat Dragos Damian, potrivit hotnews.ro.

Care sunt medicamentele pentru care importam materie prima din China

Printre medicamentele pentru care importam foarte multa materie prima din China, pentru ca ingredientele sunt produse in cantitati maria acolo, se regasesc: medicamentele pentru reducerea durerilor si a febrei, precum ibuprofen, cele pentru diabet si tensiune arteriala, tratamentele pentru HIV si SIDA si antibioticele.

In cursul zilei de sambata, China a declarat ca, in februarie, activitatea fabricilor a fost cea mai scazuta din istorie. De asemenea, si productia farmaceutica a inregistrat o scadere.

Situatia din China a productiei de medicamente

Producatorii mari de produse farmaceutice si-au reluat activitatea incepand cu data de 1 martie, insa fabricile mai mici continua sa fie inchise.

Producatorii din China si India nu fac fata cererilor mari de dezinfectante si echipamente de protectie, precum masti, halate si botosi. Aceasta criza nu numai ca ii afecteaza pe cei ce vor sa le foloseasca pentru a se proteja de Covid-19, dar la fel de afectati pot fi si producatorii de medicamente.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.