Nutritionistul Mihaela Bilic sustine ca salata de boeuf, piesa cu "greutate" a meniului de Sarbatori, ar trebui consumata responsabil.

"Cand spui 'salata' te gandesti la ceva dietetic, usor. Ori salata de boeuf e mai degraba un fel consistent, complet de mancare. Si daca cantitatea nu e simbolica (2 linguri), silueta va avea de castigat/suferit.

Ingredientele sunt simple, hranitoare: cartofi fierti, morcov, pastarnac, telina (va recomand), mazare, muraturi si carne. Chiar daca are 'boeuf-ul' in titlu, poate fi facuta si cu carne de pui/curcan, dar si cu plulpa de porc(foarte gustos). De preferat castravetii murati in saramura, nu in otet, fermentatia lactica aduce un plus de savoare si beneficii pentru digestie. Cartofii fierti si reci au amidon cu absortie lenta si rol prebiotic, iar mazarea e plina de fibre si minerale. De carne nu mai vorbim- satioasa, cu proteine complete, antianemica si cu calorii negative.

Pana aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot aparea problemele pentru silueta? Din maioneza!!!! Pentru fiecare lingura socotiti 150cal. Este decizia fiecarei gospodine cat de 'legata' va fi salata, insa sfatul meu este sa nu innecati ingredientele, sa nu o transformati intr-un sos de maioneza.

Portia ramane un element important, am incercat sa va sugerez cateva variante si puteti vedea si diferenta de aspect/consistenta in functie de cantitatea de maioneza- cu cat mai putina, cu atat mai bine

Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu 'greutate' a meniului de Sarbatori. A se consuma cu moderatie/responsabil", a scris Mihaela Bilic pe Instagram.














Pregatiri de Crăciun: salata de boeuf Cand spui “salata” te gandesti la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degraba un fel consistent, complet de mâncare. Si daca cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit😱 Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (va recomand😉), mazăre, murături si carne. Chiar daca are “boeuf-ul” in titlu, poate fi facuta si cu carne de pui/curcan, dar si cu plulpă de porc(foarte gustos😋). De preferat castraveții murați in saramură, nu in oțet, fermentatia lactica aduce un plus de savoare si beneficii pentru digestie. Cartofii fierți si reci au amidon cu absortie lenta si rol prebiotic, iar mazarea e plina de fibre si minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică si cu calorii negative🤓 Pana aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot aparea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal😝 Este decizia fiecarei gospodine cât de “legată” va fi salata, însă sfatul meu este sa nu înnecați ingredientele, sa nu o transformati intr-un sos de maioneză🙏🏻 Portia rămâne un element important, am incercat sa va sugerez cateva variante😳 si puteti vedea si diferența de aspect/consistență in functie de cantitatea de maioneză- cu cat mai puțină, cu atât mai bine😍 Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu “greutate” a meniului de Sarbatori. A se consuma cu moderație/responsabil😂

Citeste si:
Nutriţionistul Adina Rusu: Postul este o adevărată detoxifiere a...
Nutriţionistul Adina Rusu:...

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic) on


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.