Inspectorii de la protectia Consumatorilor au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme si enterococi intestinali in gheata produsa de KFC iar utilizarea aparatelor de producere a ghetii in care s-au descoperit bacteriile a fost interzisa, a declarat marti directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.

Directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a prezentat un film realizat in timpul unuia din controalele la KFC, in care era prezentata procedura prin care un pahar in care era introdusa gheata descoperita ulterior ca avand bacterii era umplut cu Coca-Cola dintr-un dozator al KFC.

Una din locatiile KFC in care gheata testata a iesit pozitiva la testul pentru bacterii a fost cea din Vitan, a precizat Paul Anghel.

"La mall-ul din Vitan am prelevat gheata, am trimis-o la un laborator pentru a o verifica si am determinat anumite valori. N-as vrea sa ma refer la numarul total de germeni, care a fost iarasi destul de mare si a fost depasit, pentru ca pot fi unitati de focar patogene sau nepatogene, dar am gasit, la doua probe, bacterii coliforme si enterococi intestinali. Am gandit sa limitam raspandirea acestei gheti cu probleme, respectiva masina de gheata a fost sigilata, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunostinta ca aceste analize au fost facute si ca au fost depistate bacterii coliforme si enterococi intestinali. Analizele au fost repetate, este un laborator din Bucuresti acreditat si autorizat RENAR, care a primit de la noi probe de la mai multe unitati din Bucuresti, in 5 dintre cele 7 unitati verificate s-au gasit in continuare aceste probleme - bacterii coliforme, enterococi, Clostridium - lucruri care dupa parerea noastra sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor incheia documente prin care li se vor opri acele masini de gheata, astfel incat sa nu se mai propage povestea cu infectarea mai departe. Vom alerta si Ministerul Sanatatii in cursul zilei de astazi (marti, n.r.), ca sa verifice exact care sunt problemele acolo. De asemenea s-a luat decizia opririi temporare a furnizarii cu gheata pentru bauturile carbogazoase. Povestea a plecat de la determinarea unei cantitati de gheata mult superioare unui bauturi carbogazoase", a explicat Paul Anghel, potrivit Agerpres.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a controlat si gheata de la mai multe locatii ale Mc'Donalds, dar analizele realizate aici nu au dovedit nereguli ale calitatii ghetii acestui operator, a adaugat directorul general al ANPC.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.