Un nou studiu facut de oamenii de stiinta ne demonstreaza ca se merita sa pictam vacile pentru a arata ca zebrele.

Studiile anterioare au aratat ca animalele cu dungi alb-negru au un avantaj cand vine vorba despre insecte. Zburatoarele tind sa evite suprafetele cu dungi alb-negru, pentru ca, mai ales in miscare, dungile actioneaza ca iluziile optice, generand confuzie, potrivit iflscience.com.

Oamenii de stiinta din Japonia au facut cateva experimente pe vaci, pictandu-le pe cele negre cu dungi albe, iar cele deschise la culoare au fost pictate cu dungi negre. Vacile au fost monitorizate, iar rezultatul a fost surprinzator: acestea au avut cu 50% mai putine ciupituri de insecte, in comparatie cu celelalte, care nu au fost pictate.

Mai mult decat atat, vacile nu au mai fost atat de stresate, iar cercetatorii nu au fost nevoiti sa foloseasca niciun fel de pesticid pentru alungarea insectelor, iar asta este un lucru bun. Pesticidele sunt cunoscute a fi daunatoare mediului.

Daca oamenii ar apela la aceasta metoda eficienta pentru vacile lor, acest lucru ar aduce un castig atat pentru animale, cat si pentru mediu inconjurator, care ar fi mai putin poluat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.