Consiliul General a adoptat, in sedinta de marti, un proiect de hotarare privind schimbarea denumirii Parcului Baneasa in Parcul Jersey City.

In referatul de aprobare privind schimbarea denumirii, semnat de primarul general, Gabriela Firea, se aminteste de hotararea Consiliului Local Sector 1 din 28 ianuarie privind solicitarea catre CGMB de schimbare a denumirii Parcului Baneasa in Parcul Jersey City, scrie Agerpres.

Conform referatului, Consiliul Local al Sectorului 1 are dreptul sa hotarasca, in conditiile legii, cu acordul CGMB, cooperarea sau asocierea cu autoritatile administratiei publice locale din tara sau din strainatate, precum si aderarea la asociatii nationale si internationale ale autoritatilor administratiei publice locale, in vederea promovarii unor interese comune.

In acest context, a fost aprobata de catre Consiliul Local al Sectorului 1 incheierea Intelegerii de cooperare intre sectorul 1 si Jersey City, New Jersey, din SUA.

"Propunerea vine ca initiativa care sa marcheze inceputul cooperarii dintre Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti si Jersey City, New Jersey din SUA, prin atribuirea denumirii orasului-partener unei locatii publice din fata Ambasadei Statelor Unite ale Americii, respectiv Parcul Jersey City, care se numeste in prezent Parcul Baneasa", se mai arata in document.

Parcul Baneasa apartine domeniului public si se afla in administrarea Consiliului Local sector 1.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.