Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 16 - 29 septmebrie.

In urmatoarele saptamani se va raci semnificativ in toate regiunile tarii, urmand chiar sa se inregistreze temperaturi negative la munte.

BANAT

Temperatura aerului va scadea semnificativ, de la medii ale valorilor termice diurne de 28 de grade in prima zi a intervalului, pana spre 18 grade in data de 20 septembrie. Ulterior acestei date vremea se va incalzi treptat, iar pana la sfarsitul lunii septembrie variatiile termice vor fi
nesemnificative, astfel incat se estimeaza a se inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 23 si 26 de grade, in medie regionala. Media temperaturilor minime va fi de 14 grade in primele doua nopti, apoi se va produce o scadere pana in data de 22 septembrie spre medii
de 5...6 grade. Dupa aceasta data temperatura aerului va fi in crestere, iar pana la sfarsitul intervalului de referinta media regionala a valorilor minime va fi de 12 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalul 17-19 septembrie si dupa data de 25 septembrie.

CRISANA

Vremea calda de la inceputul intervalului va intra intr-un proces de racire, astfel ca temperaturile maxime vor scadea, de la o medie in jur de 27 de grade in prima zi, spre 16...17 grade in data de 20 septembrie, urmand ca pana in 26 septembrie sa creasca treptat pana in jurul a 25 de grade, valoare ce se va mentine pana la sfarsitul lunii. Media minimelor termice va fi in prima zi de 14 grade, apoi va scadea treptat pana in jurul a 4 grade in dimineata zilei de 21 septembrie. Ulterior acestei date temperatura aerului va fi in crestere, spre medii regionale ale minimelor termice de 12 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in ziua de 17 septembrie si in intervalul 24-29 septembrie.

TRANSILVANIA

Vremea calda de la inceputul intervalului va intra intr-un proces de racire, astfel incat media maximelor va scadea treptat, de la 25 de grade in prima zi pana in jurul valorii de 15 grade in data de 21 septembrie, apoi va urma o crestere treptata pana in 25 septembrie, cand se va ajunge la o medie diurna de 24 de grade, valoare ce se va mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Media minimelor termice din primele doua nopti, in jurul a 11 grade, va scadea in data de 19 septembrie pana la 4 grade, scadere ce va continua si va ajunge la o medie de 2 grade in 21 si 22 septembrie, ulterior urmand o crestere treptata pana in 26 septembrie, cand se va ajunge la 9 grade, valoare ce se va mentine pana la sfarsitul lunii septembrie.

Citeste si:
Schimbare bruscă de temperatură pe teritoriul României. Cod galben...
Schimbare bruscă de...

Probabilitatea pentru aparitia ploilor, in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata in intervalul 17-19 septembrie si dupa data de 25 septembrie.

MARAMURES

Vremea va fi calda in prima zi a intervalului, apoi se va raci, astfel incat media maximelor va scadea de la 25 de grade pana la 15...16 grade in jurul datei de 21 septembrie.

Ulterior acestei date temperatura aerului va creste treptat si se estimeaza a se inregistra pana la sfarsitul intervalului de referinta medii ale maximelor cuprinse intre 21 si 24 de grade.

Media temperaturilor minime va fi de 13 grade in prima noapte, apoi va scadea semnificativ pana in jurul datei de 22 septembrie, spre 3...4 grade, ulterior urmand o crestere treptata pana in data de 26 septembrie, spre 10 grade, valoare ce se va mentine pana la sfarsitul
intervalului de prognoza.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in primele doua zile ale intervalului si dupa data de 24 septembrie.

Citeste si:
ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de vreme rea în aproape toată țara
ALERTĂ METEO: Cod portocaliu...

MOLDOVA

In prima zi de prognoza vremea va fi calda pentru aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade. In urmatoarele patru zile va urma o racire notabila, astfel ca media maximelor termice va ajunge la valori de 16...17 grade, in jurul datei de 21 septembrie. Dupa acest interval, tendinta va fi de incalzire treptata, pana la o medie regionala a valorilor maxime de 21...25 de grade. Tendinta va fi asemanatoare si pentru valorile minime de temperatura. In primele doua nopti media minimelor termice va fi de 11...13 grade. Ulterior
acestui interval, temperatura aerului va scadea, astfel incat pana in data de 22 septembrie sa se inregistreze 5...6 grade, iar pana la sfarsitul intervalului de referinta se estimeaza o crestere, spre medii regionale de 11 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor, in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata in intervalul 17-21 septembrie.

Citeste si:
ANM:Lapoviţă şi ninsoare în următoarele două săptămâni în...
ANM: Lapoviţă şi ninsoare în...

DOBROGEA

Vremea va fi calda in primele doua zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 26...27 de grade, dupa care in intervalul 18-21 septembrie se va racori, astfel ca media va scadea spre valori in jurul a 18 grade. Ulterior, pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, temperatura aerului va creste treptat, in medie, spre 23 de grade. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, media lor fiind in scadere, de la 16 grade in primele doua nopti, pana spre 9 grade in data de 22 septembrie, insa ulterior temperatura aerului va creste din nou, spre 14 grade, in medie regionala.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor va fi mai ridicata in intervalul 18-21 septembrie.

MUNTENIA

Vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada in primele doua zile ale intervalului de prognoza, cu valori termice diurne, in medie, de 29...30 de grade, iar in intervalul 18-21 septembrie se va raci pana spre medii ale maximelor ce se vor situa in
jurul a 19 grade. Ulterior, temperatura aerului va creste din nou si, pana la sfarsitul intervalului, media regionala a maximelor va fi cuprinsa intre 22 si 27 de grade. Valorile minime vor marca o scadere, de la 13...14 grade in primele doua nopti, pana la o medie de 6 grade, in data de 22 septembrie. Apoi tendinta va fi de crestere usoara, spre 12 grade, in medie regionala.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor va fi mai ridicata in intervalul 18-20 septembrie.

OLTENIA

In primele doua zile de prognoza vremea va fi calda pentru aceasta perioada, dar se va raci treptat, astfel incat media temperaturilor maxime va scadea de la 30 de grade, pana spre 20 de grade in intervalul 18 – 21 septembrie. Apoi aceasta medie va fi apoi in crestere,
cu maxime de pana la 26 de grade la sfarsitul intervalului. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, media lor fiind in scadere, de la 13...14 grade in primele doua nopti, pana spre 6 grade in jurul datei de 22 septembrie, insa ulterior temperatura aerului va creste
din nou, spre 12 grade, in medie regionala.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor, in general slabe, va fi mai ridicata in intervalul 18-20 septembrie.

LA MUNTE

Regimul termic va marca o scadere de la o medie a temperaturilor maxime in jurul a 17 grade in prima zi de prognoza, pana spre 6 grade in data de 20 septembrie, apoi va urma o crestere treptata pana in 24 septembrie, spre o medie diurna de 16 grade, valoare ce se va
mentine pana spre sfarsitul lunii septembrie. Media temperaturilor minime va fi de 8 grade in prima zi, va scadea apoi pana la -2 grade in 21 septembrie, urmand o crestere, spre 7 grade la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea pentru aparitia precipitatiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicata in intervalele 17-19 septembrie, respectiv 24-29 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.