Putine persoane isi mai incep ziua fara o ceasca de cafea. Devenita deja o obisnuinta, cafeaua este preparata cel mai des la ibric sau la filtru, modalitati care nu sunt mereu cea mai buna solutie atunci cand ne dorim sa bem o ceasca aromata si cremoasa. Este suficient sa punem cu o jumatate de lingurita de cafea mai putin ca gustul final sa fie unul nesatisfacator.

Un trend care a crescut foarte mult atat la nivel global, cat si in Romania, este cel al utilizarii unui espressor cu capsule. Este usor de inteles de ce: dispare riscul pierderii aromei cafelei atunci cand este tinuta in contact cu aerul; cantitatea de cafea utilizata este intotdeauna aceeasi; dispare riscul oparirii cu apa fiarta sau cafea foarte fierbinte. Mai mult decat atat, espressoarele au un design minimalist, modern si elegant, fiind mult mai usor de integrat intr-o bucatarie moderna.

Capsule versus ibric

Consumul de cafea este recomandat de catre toate studiile medicale a fi facut cu moderatie, fiind un factor de risc pentru sanatate atunci cand se beau mai mult de 3-4 cesti pe zi. Dar nici modalitatile de preparare nu au scapat de verificarea in amanunt, astfel incat sa se poata observa care produs final este mai potrivit pentru organism. De exemplu, utilizarea unui filtru metalic, si nu unul de hartie, permite trecerea unor substante care duc la cresterea usoara a colesterolului in organism, dupa cum au aratat studii realizate de Consiliul Olandez pentru sanatate.

Cafeaua la espressor utilizeaza apa la temperatura optima pentru mentinerea calitatii, iar filtrarea se face prin presiune (9 – 12 atmosfere), din care se obtine si o spuma densa, fina si catifelata, perfecta pentru o cafea bogata in arome.

Consumatorii de capsule sunt, conform profesionistilor din domeniu, iubitori de espresso si capuccino, sunt bautori experimentati si activi, cu asteptari concrete si care isi doresc inclusiv in confortul casei o cafea cu o calitate constanta. acestia isi beau prima cafea dimineata, acasa, iar pe urmatoarea la birou, unde profita astfel de prima pauza de socializare. De asemenea, prefera sa isi comande cafea acasa pentru a nu pierde timpul in magazin.

Retete de cafea pe care le poti pregati acasa

Cafeaua este si una dintre cele mai potrivite bauturi de socializare. Nu doar la o intalnire in oras, la o cafenea, dar si acasa. Un prieten sosit pe nepregatite te poate surprinde, dar cafeaua te va scoate din incurcatura. Cu ajutorul unui espressor poti pregati bauturi excelente. Vezi ofertele pentru capsulele de cafea si convinge-te de avantajul de a prepara o cafea ca la restaurant in cateva secunde.

Citeste si:
Motive pentru care ar trebui să achiziționezi un espressor cu capsule
Motive pentru care ar trebui...

O reteta la indemana este un cappuccino, pentru care este nevoie de o capsula de Kafune intenso, lapte si frisca. Cafeaua se prepara intr-o ceasca de dimensiuni mai mari, pentru care se toarna lapte, dupa care se orneaza cu frisca. in functie de preferinte, se poate pudra pe deasupra cu cacao sau cu scortisoara, iar pentru indulcire se pot utiliza betisoare de zahar brun.

Daca primesti vizita unui prieten, poti incerca si un irish Coffee. aproximativ 40 de mililitri de whisky se toarna intr-o ceasca de dimensiuni mai mari impreuna cu o lingurita de zahar brun. Compozitia se toarna peste o cafea obtinuta dintr-o capsula de Kafune intenso, iar la final, dupa preferinte, se poate orna cu frisca.

Un stil de viata modern

Confortul si calitatea sunt caracteristicile unui stil de viata modern. Pentru o persoana activa si dinamica utilizarea celor mai bune produse ale tehnologiei, cum sunt espressoarele cu capsule de cafea, este un lucru normal. Asa cum nu sunt de refuzat beneficiile un espressor fata de cafeaua la ibric, la fel de bine este si ca poti comanda cafea acasa, cu siguranta ca vei avea parte de aceeasi calitate tot timpul!

Citeste si:
5 Gadgeturi pentru bucătărie care îți fac viața mai frumoasă
5 Gadgeturi pentru bucătărie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.