Patru barbati sunt acum anchetati de politie pentru ca au torturat un cal in Muntii Rodnei si l-au folosit ca momeala pentru a vana ursi.

"Muntii Rodnei, 7 septembrie 2019, comuna Romuli. Cal viu torturat, legat si tarat in padure. Potrivit sursei Agent Green, actul de cruzime a fost comis pe 7 septembrie in Muntii Rodnei pe raza comunei Romuli, iar autorii ar fi membri ai Asociatiei de Vanatoare Montana Cosbuc care au dus calul in padure drept momeala pentru a vana ursi.

Autovehiculul din filmare are numarul de inmatriculare BN 59 SAL. Rugam Politia Romana sa investigheze de urgenta acest caz absolut revoltator, sa prinda faptasi, sa aplice pedepsele maxime prevazute de lege si sa aduca la cunostinta publicului toate aceste aspecte", au scris cei de la Agent Green pe pagina lor de Facebook, potrivit site-ului adevarul.ro.

Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Bistrita-Nasaud i-au retinut pe cei doi barbati in varsta de 38, respectiv 34 de ani, pentru infractiunea de ranire si schingiuire a animalelor, prevazuta in legea pentru protectia animalelor.

Alti doi barbati, amandoi in varsta de 71 de ani, sunt si ei anchetati pentru comiterea aceleiasi infractiuni.

In urma agresiunilor provocate de cei patru barbati, calul a fost gasit mort intr-o padure din apropierea localitatii Romuli.

Dupa ce au controlat autoturismul mentionat de cei de la Agent Green, care apartinea unuia dintre barbatii de 71 de ani, paznic de vanatoare de profesie, politistii au gasit o arma letala, neinscrisa in ordinul de serviciu al acestuia, cercetarile fiind extinse si pentru nerespectarea regimului armelor si al munitiei.

Politistii au demarat cercetari si pentru un apropiat al agresorilor, pentru comiterea infractiunii de amenintare si razbunare, dupa ce acesta i-a amenintat pe barbatii care au filmat si publicat imaginile in mediul on-line.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.