Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei Macesanu, raspunde propunerii ministrului Justitiei, Ana Birchall, de a inaspri pedepsele in cazurile infractiunilor grave si foarte grave.

"Nu exclud buna credinta a ministrului justitiei in realizarea noii legislatii penale, dar sunt total impotriva stabilirii competentei DIICOT acum pe situatia de la Caracal. Cautati-o pe Alexandra, nu potriviti legea cu scenariul potrivit! Mai exact: "Toate cazurile aflate acum in lucru raman la structura care le cerceteaza...". Pe bune? Adica daca DIICOT nu vrea sa stabileasca nici o retea nu conteaza, DIICOT se ocupa si de omoruri. Pe de alta parte asa cum a demonstrat intreaga tara unde a fost problema cu cadrul legal? Aveau legea clar sa intervina.

Va pun aici paragraful care stabileste uluitor o competenta care sa grabeasca trimiterea in judecata:

Art V. «Cauzele inregistrate la DIICOT, respectiv alte parchete, anterior intrarii in vigoare a prezentei legi se solutioneaza de catre aceasta structura specializata, respectiv de catre structura de parchet competente anterior».

Pe bune? Cine a pacalit-o pe doamna Birchall? Vreun procuror de caz cu scenariul scris de la inceputul anchetei?", a scris Alexandru Cumpanasu pe Facebook.

Citeste si: Ministrul Justitiei propune un nou proiect de OUG: "Pentru rapire, propunem o incriminare mult mai aspra"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.