Procurorii au inceput urmarirea penala pentru infractiunea de omor calificat in cazul agresorului de la Spitalul de Psihiatrie din Sapoca, a anuntat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, procurorul Catalin Radu.

"In cauza s-a inceput urmarirea penala sub aspectul infractiunii de omor calificat. Dupa audierea acestuia (a agresorului - n.r) in calitate de suspect, Parchetul va solicita instantei de judecata luarea masurii internarii nevoluntare pentru a se stabili daca acesta a avut discernamantul pastrat la momentul comiterii faptei", a declarat Catalin Radu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, agresorul se afla sub stricta supraveghere medicala, dar starea de sevraj poate dura cateva ore sau cateva zile dupa care va incepe audierea sa.

Un pacient cu probleme de alcool de la Spitalul de Neuropsihiatrie si Masuri pentru Siguranta Sapoca, judetul Buzau, a omorat, in noaptea de sambata spre duminica, patru pacienti si a ranit alti noua cu un stativ de perfuzie. Citeste si: Un barbat internat la Spitalul Sapoca a omorat patru pacienti si a ranit alti 9 cu un stativ de perfuzie

Potrivit unor surse judiciare, carnagiul a avut loc in saloanele 208 si 209 ale Spitalului din Sapoca unde se aflau mai multe persoane sedate sau imobilizate la pat.

Agresorul are 38 de ani si este din comuna Sageata, judetul Buzau, fiind fara ocupatie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic in cursul zilei de joi. Dupa producerea atacului, a incercat sa fuga si a fost imobilizat de un politist, aflat in unitatea medicala pentru internarea unui alt pacient.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.