Seful DIICOT, Felix Banila, a declarat miercuri ca Gheorghe Dinca a cooperat la inceputul anchetei cu procurorii, insa a devenit confuz cand a fost dus pe teren pentru a indica locul unde ar fi ascuns cadavrul fetei de 18 ani.

"Asa se pare ca a fost cooperant. Insa la momentul in care s-a incercat conducerea in teren a inculpatului pentru a indica locul in care ar fi ascuns sau in care ar fi aruncat presupusele cadavre, inculpatul a devenit, in cursul desfasurarii acestor activitati, confuz. In declaratiile pe care le-a dat, a indicat ca activitatea pe care a desfasurat-o, cel putin cu privire la prima victima, pentru ca la ea ne raportam - stiti povestea ca, in ceea ce priveste victima de 15 ani, a furnizat o alta versiune in declaratiile pe care le-a dat - la prima victima inculpatul a declarat initial ca ar fi aruncat-o in Olt, ulterior a declarat ca a aruncat-o in Dunare. I s-a cerut sa ne conduca pe traseul parcurs. Cand s-a incercat conducerea in teren, inculpatul a devenit confuz, a invocat faptul ca deplasarea a facut-o pe timp de noapte, pe drumuri laturalnice si ca nu isi mai aminteste cu exactitate traseul parcurs", a spus Banila, intr-o conferinta de presa.

Seful DIICOT a facut precizari cu privire la butoiul unde se presupune ca ar fi fost ars trupul fetei de 15 ani, Alexandra, explicand ca este vorba de un arzator improvizat.

"Avem acele fragmente osoase ridicate de la fata locului. Am vazut ce s-a desfasurat pe zona media cu privire la opiniile unor specialisti respectabili in materie. Ceea ce nu am vazut si poate ca ar fi timpul sa analizeze si dumnealor din acest punct de vedere, pentru ca nu au stiut si vreau sa va detaliez un element pe care eu il consider esential. Victima este un minor de 15 ani. Admitand ca ar fi fost arsa in acel butoi metalic, am fost la Craiova si am constatat ca practic nu este un butoi in adevaratul sens al cuvantului. Este vorba despre, haideti sa-i spunem, o soba sau un arzator improvizat. Este vorba de un suport metalic confectionat artizanal cel mai probabil de inculpat pentru a arde diverse obiecte sau resturi in acel butoi. Butoiul metalic nu are capace la ambele capete ale cilindrului. El este asezat pe acel, sa-i spunem, pirostriu metalic, in partea inferioara nu are fund si focul se pune dedesubt. El practic actioneaza ca o soba, ca un arzator improvizat. Ar trebui totusi sa avem in vedere si factorul timp. Nu putem sa ne axam in exclusivitate nici pe declaratia inculpatului, indiferent cat de sincer ne-ar parea dumnealui", a afirmat Banila.

Citeste si:
Carmen Grebenișan a avut nevoie de îngrijiri medicale. Faimoasei i...
Carmen Grebenișan a avut...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.