Social 23 Iunie 2019 14:23
Procurorul Antonia Diaconu a reactionat in cazul fetitei din Mehedinti, data spre adoptie.

"Am asteptat sa treaca putin reactia emotionala ca sa pot scrie si eu ceva, pentru ca multi m-au intrebat, insa pentru a intelege un mesaj de orice fel ar fi el, trebuie in primul rand sa ai mintea deschisa si putina obiectivitate. Ma gandesc ca acum aproape toata lumea a aflat majoritatea aspectelor problemei referitoare la fetita de la Baia de Arama. Mi-as dori ca oamenii sa ajunga la un nivel de educatie civica suficent incat sa nu se mai arunce la concluzii pripite si mai ales sa nu mai arunce cu invective. Inteleg ca am trecut toti prin multe in ultima vreme, dar nu se pleaca de la principiul ca toti cei din institutiile publice sunt niste nenorociti, ci ca si in drept, ar trebui sa se plece de la prezumtia de nevinovatie. Ce ar inseamna sa fac un dosar si sa trimit in judecata pe cineva doar pentru niste imagini trunchiate si fara sa cunosc contextul? Nu ar fi incorect? Este clar acum ca au fost multe, dar multe lucruri pe care cei care s-au grabit sa arunce cu piatra nu le-au cunoscut. Am audiat multi minori si intr-adevar e nevoie de multa rabdare si tact si tot pot avea reactii neasteptate, iar pentru un minor abuzat care n-are nicio vina ca e atasat de abuzator, cateodata este nevoie de timp pentru a intelege si a reactiona ca un om normal. Cumva trebuie sa facem fata la toate acestea si sa facem ce e bine pentru ei. Unii au mai mult tact, altii mai putin. Unii isi fac strategiile mai bine, altii mai putin bine, dar evident, in cazul asta nu e rea credinta.

Asa cum zicea o colega, toti ne pricepem la justitie si la fotbal (eu ma pricep la amandoua). Inteleg reactia emotionala, dar, va rog, inainte de a arunca injurii, haideti sa facem un minim de cercetari.

Din pacate, unii jurnalisti in cautarea senzationalului, nu se gandesc la ce starnesc, dar noi ar trebui sa stim mai bine.

Acum s-a facut mare valva, pentru un caz care s-a dovedit a fi exact invers fata ds cum s-a prezentat initial, dar de ce nu se agita oamenii pentru miile de copii care traiesc in grija statului, unii mai norocosi, altii mai putin, de ce nu ne strangem sa oferim ceva celor care fac 18 ani si se trezesc pe strada, pentru ca de atunci sunt majori si trebuie sa se descurce?

De ce nu ne gandim sa adoptam, sa ne implicam, sa schimbam mentalitati, sa facem educatie sexuala, sa crestem accesul la educatie in general?

Nu tin partea nimanui pentru ca meseria imi impune sa fiu impartiala si structura mea psihica este in concordanta, dar daca cerem perfectiune de la altii, haideti sa pornim de la noi. Cunosc destui care pun poze cu #iubirilemele si isi trosnesc copiii in privat de vad stele verzi. Toti avem de invatat, haideti sa invatam ceva si din asta. Cei care au gresit in orice fel, vor plati, dar in urma unei anchete facute in alta parte, nu pe net.
Daca aveti porniri belicoase, va rog din suflet sa vi le cenzurati, e frumos afara si e pacat sa ne tocim nervii pe fb, sa ne invatam toti lectia si data viitoare sa reactionam ma bine", a scris Antonia Diaconu pe Facebook.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.