Tatal celor doi copii din Baia Mare care au cantat o melodie electorala pro-PSD a fost amendat cu 2.500 de lei
Verificarile politistilor in acest caz continua.

"Verificarile referitoare la videoclipul electoral cu scopul identificarii tuturor persoanelor implicate in producerea acestuia nu sunt finalizate in acest moment. Dar, in urma verificarilor desfasurate pana acum, s-a stabilit ca videoclipul in cauza a fost realizat de tatal celor doi minori si postat ulterior pe Facebook si Youtube. Intrucat au fost incalcate prevederile art. 40, alin. 10 din Legea 33/2007, fata de acesta s-a luat masura sanctionarii contraventionale, in conformitate cu prevederile art. 53, alin. 1, litera z, din acelasi act normativ”, a spus purtatorul de cuvant al IPJ Maramures, Florina Metes, potrivit Mediafax.

Articolul nr. 40 din Legea nr. 33/ 2007 privind alegerile europarlamentare arata ca "folosirea minorilor cu varsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propaganda electorala este interzisa", iar amenda in astfel de cazuri este cuprinsa intre 1.000 si 2.500 de lei.

Tatal celor doi copii a primit amenda maxima, de 2.500 de lei.

Ancheta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures, declansata in acest caz, nu este finalizata, urmand sa fie stabilite masurile de protectie pentru cei doi copii, mai scrie sursa citata.

Parintii si-ar fi exprimat acordul pentru a realiza acel videoclip electoral, urmeaza sa vedem legat de copii care, oricum, nu pot fi folositi in astfel de clipuri”, au spus sursele citate.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures s-a autosesizat dupa aparitia unui videoclip pro-PSD in care cantau doi copii. Videoclipul ar fi fost filmat in incinta Muzeului Satului din Baia Mare.

In cantecul „Hai Romani iesiti la vot”, doi copii interpreteaza o linie melodica specifica zonei Maramuresului, pe un text in care oamenii erau indemnati sa voteze PSD: „Frunza verde de bostan/Eu nu-i fac sluj lui Timmermans” si ”PSD-ul nu jigneste/El doar ca ne ocroteste/Gradinite, scoli si bani/Ca s-ajungem oameni mari/De la PSD invatam/Pe bunici sa-i ajutam/Pe bunici sa-i ajutam/Cu pensia lor marita/Viata e mai linistita”, erau doar cateva dintre versurile cantecului pro-PSD.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.