Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat, luni, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.
 

Decizia de condamnare a fost luata de patru dintre cei cinci membri ai completului, unul dintre judecatori facand opinie separata, in sensul trimiterii dosarului spre rejudecare, pe motiv ca acel complet de la fond ar fi trebuit sa fie specializat in fapte de coruptie.

Si Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, a ramas cu condamnarea de la instanta de fond, respectiv 3 ani, 7 luni si 20 de zile de inchisoare cu executare.

Pe de alta parte, Instanta suprema a admis apelurile unora dintre inculpati, reducand pedepsele aplicate acestora la fond.

Astfel, pedepsele acordate acum sunt:


  • Adriana Botorogeanu - 2 ani cu suspendare, termen de incercare de 4 ani;

  • Rodica Milos, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman - 3 ani cu suspendare, cu un termen de incercare de 5 ani;

  • Ionel Marineci, fost sef serviciu in cadrul Complexului de servicii destinat copilului si familiei - 3 ani cu suspendare, cu un termen de incercare de 5 ani;

  • Constantin Claudiu Balaban, sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din municipiul Alexandria - achitat pentru abuz in serviciu, un an cu suspendare pentru fals intelectual, termen de incercare 3 ani;

  • Nicusor Gheorghe, la data faptelor sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare - achitat pentru abuz in serviciu, 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual, termen de incercare de 2 ani.
  • Retail jobs

Au fost achitate:


  • Valentina Mirela Marica, la data faptelor sef al Complexului de recuperare si coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei

  • Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea si fosta coordonatoare a Complexului de servicii destinat copilului si familiei.

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.