Cristian Merisanu, viceprimarul din Vulcan, judetul Hunedoara, a spus intr-un interviu ca soferii romani de TIR prefera aceasta meserie pentru ca nu muncesc si nu au sefi.

"Sunt foarte multi copii, tineri care s-ar regasi in aceste scoli profesionale, dupa care sa isi gaseasca un loc de munca. Dar am chemat clase de copii de clasa a 12-a care termina acum confectii, sa vina sa vada cam care e oferta. A venit profesoara si a asteptat doua ore si n-a venit nici macar un elev. Erau trei firme care recrutau. Adica eu daca eu terminam liceul si aveam un profil si aveam posibilitatea sa vad trei locuri de munca, eu m-as fi dus alergand.

Acum pur si simplu nu i-a interesat... Acum este cu plecatul asta. Este si diferenta asta mare de salariu intre Europa si Romania. Ca pleaca pe TIR si ia 2.000 de euro si tot sa nu munceasca... ca sta si invarte de un volan. Este munca, dar fuga de raspundere de sef, poate de un colectiv... sa zicem ca poate sunt mai independenti", a spus viceprimarul Cristian Merisanu intr-un interviu acordat postului de radio MondoFM, citat de Digi24.

Intr-o interventie ulterioara, Merisanu a explicat pentru sursa citata ca a facut doar "o comparatie nefericita cu soferii de tir", declaratiile sale fiind scoase din context.

"Atunci am spus ca exista mirajul acesta al strainatatii, cu salarii de 2.000 de euro care pot fi facuti mai usor decat 2.000 de lei acasa. In acel moment am dat un exemplu nefericit cu soferii de TIR, pentru ca asta spun copiii din ziua de azi, ca ei pleaca afara, ca se duc pe TIR sa ia 2.000 de euro si nu muncesc atat de mult si nici nu ii bat la cap sefii si nu au o raspundere asa mare. Era vorba de tineri si spuneam ca nu poti compara Vulcan cu Viena, unde salariile sunt mult mai mari. Discutia era despre tinerii care nu acceseaza locuri de munca, si nu despre soferii de TIR plecati afara, care sa stiti ca pentru noi aduc plusvaloare si foarte multi bani acasa", a spus viceprimarul Cristian Merisanu.

Citeste si:
Andreea Bălan și Andreea Antonescu, ajutate de un șofer daltonist....
Andreea Bălan și Andreea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.