Social 13 Mai 2019 13:47
Deputatul USR de Neamt Iulian Bulai a depus luni o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Roman, privind folosirea a cel putin doua autobuze apartinand societatii nemtene de transport public local Troleibuzul SA pentru deplasarea unor persoane, angajati ai societatii, la mitingul PSD de la Iasi. Este doar unul dintre cazurile, documentate de membrii USR Neamt, in care institutii si societati de stat din judet au folosit resursele publice pentru a duce oameni, de la elevi de liceu la angajati, la manifestarea de campanie a lui Liviu Dragnea.

"Pe 8 mai, cu o zi inaintea mitingului PSD de la Iasi, a aparut pe site-ul companiei si in presa locala o stire privind intrarea in revizie tehnica urgenta a unor autobuze apartinand SC Troleibuzul SA, aflata in subordinea Consiliului Judetean Neamt. In mediul public a inceput sa circule vestea ca, de fapt, autobuzele ar urma sa plece la Iasi. Ca urmare a postarii de Facebook facute de deputatul USR Iulian Bulai, anunturile privind revizia tehnica de urgenta au disparut in aceeasi seara de pe paginile respective.

In dimineata de 9 mai, au plecat, totusi, la Iasi doua autobuze apartinand SC Troleibuzul SA, care apar in mai multe filmari facute pe drumul spre Iasi. In autobuzele respective s-au aflat angajati ai societatii Troleibuzul, personal TESA, controlori etc. Legalitatea acestei actiuni, participarea voluntara sau nu a angajatilor, pontarea lor pentru ziua respectiva urmeaza sa fie stabilite de organele competente. Ii incurajam pe toti cei care au fost si sunt folositi in scopuri electorale impotriva vointei lor sa iasa public si sa spuna aceste lucruri", a declarat Florin Zaharia, vicepresedintele Filialei USR Piatra Neamt.

Deputatul Iulian Bulai a declarat: "Am facut aceasta plangere penala fiindca mi se pare absolut inacceptabil ca PSD sa foloseasca institutiile de stat pentru mitinguri de partid, deturnand resurse si fortand angajati publici sa pozeze in sustinatori de partid. Sa fii angajatul unei institutii publice nu inseamna sa fii la dispozitia partidului la putere si nici sa fii umilit si santajat cu propriul loc de munca. Societatea de transport local nu e firma privata de autocare a presedintelui Consiliului Judetean, iar nemtenii nu platesc taxe ca sa aiba PSD cu ce organiza mitinguri electorale. Sper ca Parchetul sa ancheteze aceasta situatie si am speranta ca tot mai multi nemteni se vor opune si vor protesta impotriva manipularii si a santajului".

Conform informatiilor detinute de USR, la mitingul de la Iasi au fost adusi din judetul Neamt, de asemenea, elevi ai unui seminar teologic din Roman, o parte dintre acestia fiind minori, se arata intr-un comunicat.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.