Social 13 Mai 2019 11:10
Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus luni amendarea sefului Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, cu 1.000 de lei, pentru ca politistii din subordine nu au pus in aplicare un mandat de aducere pe numele unui martor ce trebuia audiat in dosarul in care sunt judecati fostul deputat Sebastian Ghita si fostul primar al municipiului Ploiesti Iulian Badescu.

Procesul a fost amanat pentru data de 3 iunie, cand vor fi adusi cu mandat trei martori, a caror audiere a fost ceruta de catre DNA, scrie Agerpres.

In septembrie 2017, fostul deputat Sebastian Ghita a fost achitat de Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani. In acelasi dosar, instanta a dispus si achitarea fostului primar al municipiului Ploiesti Iulian Badescu pentru luare de mita si abuz in serviciu, avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Decizia nu este definitiva si a fost atacata cu apel de catre DNA

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Iulian Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghita, a acordat ilegal clubului CSU Asesoft Ploiesti - controlat de Ghita - o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local in suma de 1.500.000 lei. Finantarea a avut loc in contextul unei selectii de proiecte privind programul 'Promovarea sportului de performanta', organizata de Clubul Sportiv Municipal Ploiesti, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti.

"Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situat in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi inculpati", sustine DNA.

Conform procurorilor, Sebastian Ghita a disimulat, in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, adevarata natura a provenientei imobilului, prin efectuarea unor plati reprezentand cesionarea fictiva a unei marci inregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta catre o societate administrata in fapt de Iulian Badescu.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Ulterior, fostul primar al Ploiestiului a transferat aceasta suma de bani catre o alta societate controlata de deputatul Sebastian Ghita, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.