Episcopul Husilor, Ignatie, le-a transmis credinciosilor ortodocsi, in scrisoarea pastorala de Inviere, ca "numai impartasirea cu Hristos si trairea adevarului ca cele nevazute sunt infinit mai importante decat cele materiale reprezinta unica salvare de la tristetile si nedumeririle lumii de astazi", cand societatea este dominata de "un totalitarism al progresistilor, care arunca la cosul de gunoi al istoriei valorile supreme traditionale: credinta si familia", indepartandu-i pe oameni de Dumnezeu.

El sustine ca acest tip de totalitarism este ''mai subtil decat celelalte, dar cu o forta similara de impunere".

"Totalitarismul actual este mai cumplit si mai groaznic pe termen lung decat totalitarismele secolului al XX-lea, pentru ca il subjuga pe om pietei nesabuite a dorintelor trupului, incarcerandu-l in material, fara sa aiba perspectiva credintei ca vedere si 'incredintare a lucrurilor celor nevazute' (Evrei 11, 1). Este o incercare de reconfigurare a unei noi umanitati instrainata de Dumnezeu. Uneori, nici nu ne dam seama cum ne distruge 'gratios' si 'tolerant'. Este ca sarpele care isi calculeaza cu precizie muscatura fatala", a afirmat episcopul Husilor, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, ''doar impartasirea cu Hristos si trairea adevarului ca cele nevazute sunt infinit mai importante decat cele materiale reprezinta unica salvare de la tristetile si nedumeririle lumii de astazi''.

"Doar Emausul Liturghiei poate schimba inimile noastre in lumina, bucurie si liniste de la Dumnezeu, pentru ca este singura 'fereastra prin care putem sa vedem cerul'. Si, Doamne, cata nevoie avem de cer pentru a scapa de iadul pacatelor!", a mai aratat Ignatie, in scrisoarea pastorala de Pasti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.