Donatiile romanilor se indreapta in procent de 86% spre cauzele locale, arata primul val al studiului cantitativ Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019, realizat in aceasta primavara de EXACT Business Solutions (esantion reprezentativ la nivel urban de 1132 respondenti, educatie medie si superioara, utilizatori de internet, 18-60 ani). Un procent de 12% din donatii vizeaza deopotriva cauze interne si internationale, in timp ce doar 2% dintre donatii reprezinta raspunsul la cauzele internationale.

„Din ce in ce mai multi romani sunt deschisi in a ajuta financiar, 7 din 10 afirmand ca au facut cel putin o donatie in ultimele 24 de luni”, declara Julien Zidaru, Managing Partner EXACT Business Solutions.

“In 70% dintre cazuri, studiul arata ca actul este unul spontan si doar 10% dintre cei care doneaza isi planifica o astfel de actiune”, adauga Julien Zidaru.

Catre ce se duc banii

„Avand in vedere atat backgroundul serviciilor medicale din Romania, cat si tipologia campaniilor care s-au bucurat de cea mai mare vizibilitate in randul populatiei, nu este surprinzatoare empatia publicului cu problemele de sanatate, care pun viata in pericol, in special in ceea ce priveste copiii”, sustine Julien Zidaru.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in primele 6 cauze in care romanii au afirmat ca se implica, 4 sunt legate de sanatate, iar urmatoarele 2 vizeaza copiii (defavorizati sau orfani).

Alina Simpetru, co-initiator al proiectului: “Acest prim pas dedicat pentru prima oara filantropiei individuale in sine, din perspectiva donatorului si nu doar ca element de targetare in strategiile specifice de CSR sau fundraising, lanseaza initiativa unei serii de cercetari ce isi propun pentru prima data la noi in tara sa studieze in profunzime cine, cui, de ce, cum, in ce conditii si in schimbul a ce sunt romanii interesati sa doneze financiar. Studiul cantitativ va fi urmat in perioada urmatoare de aprofundarea principalelor trenduri, prin studii calitative, dedicate factorilor-cheie in promovarea si dezvoltarea unei societati romanesti constiente, educate, implicate si active in rezolvarea propriilor probleme”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.