Presedintele Klaus Iohannis a condamnat, duminica, atacurile din Sri Lanka si a transmis ca libertatea religioasa si credinta trebuie aparate.

"Condamn cu fermitate atacurile infioratoare la adresa oamenilor nevinovati din Sri Lanka in duminica Pastelui. Condoleante tuturor celor care au avut de suferit. Trebuie sa aparam libertatea religioasa si credinta", a scris seful statului pe Twitter, potrivit Agerpres.

Cel putin 52 de oameni au fost ucisi in sase explozii produse in cursul noptii in hoteluri si biserici din Sri Lanka, a anuntat politia, transmite AFP.

Alte cateva sute de oameni au fost raniti in aceste deflagratii, care au vizat de Pastele catolic trei hoteluri de lux, o biserica din capitala Colombo si alte doua din apropierea capitalei.

Cel putin 160 de raniti au fost dusi la spitalul national din Colombo dupa explozia de la biserica Sf. Anton din capitala. Au mai fost vizate o biserica din Negombo, la nord de Colombo, si una din Batticaloa, la est. Un responsabil al spitalului local a spus ca ar fi vorba de 300 de raniti.

Sri Lanka, stat insular din Asia de sud, este o tara majoritar budista, catolicii fiind in numar de circa 1,2 milioane, la o populatie totala de 21 de milioane, constand in aproximativ 70% budisti, 12% hindusi, 10% musulmani si 7% crestini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.