DNA atrage atentia ca activitatea institutiei ar putea fi blocata de OUG 7 si sustine demersul PICCJ de a cere Avocatului Poporului sesizarea CCR cu privire la neconstitutionalitatea aceste ordonante. "Combaterea coruptiei la nivel inalt risca sa fie paralizata", se arata intr-un mesaj postat pe site-ul institutiei.

Directia Nationala Anticoruptie anunta ca, in urma sedintei procurorilor DNA, intruniti marti in Adunare generala, in temeiul Hotararii nr. 95/20.02.2019 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, au fost adoptate mai multe masuri, intre care sustinerea Hotararii nr 95/20.02.2019 a Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, in sensul ca modificarile aduse prin OUG nr. 7/2019 contin prevederi neconstitutionale si care vor conduce la blocarea activitatii Ministerului Public, inclusiv D.N.A.

Totodata, procurorii DNA au decis sustinerea demersului PICCJ de a cere Avocatului Poporului sesizarea CCR cu privire la neconstitutionalitatea OUG nr. 7/2019 si solicita ca titularii indreptatiti sa declanseze un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern ca legiuitor delegat si Autoritatea judecatoreasca, intrucat modificarile aduse prin OUG nr. 7/2019 pun in imposibilitate Ministerul Public sa isi exercite atributiile constitutionale.

Transmiterea pe pagina de internet a institutiei a unui mesaj public privind riscul blocarii activitatii institutieica urmare a OUG nr. 7/2019 si a paralizarii combaterii coruptiei la nivel inalt, este o alta decizie a procurorilor DNA.

De altfel, pe pagina de internet a institutiei este postat mesajul "DNA - institutie in pericol de a fi blocata de OUG 7/2019. Combaterea coruptiei la nivel inalt risca sa fie paralizata".

Acestia precizeaza ca, in cursul sedintei, au fost supuse votului Adunarii generale si alte propuneri ale participantilor, care nu au intrunit insa numarul de voturi (majoritate simpla din numarul celor prezenti) necesare adoptarii.

Aceasta imagine apare atunci cand cineva acceseaza site-ul Directiei Nationale Anticoruptie si este afisat la fiecare pagina deschisa pe pna.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.