Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spera ca situatii de genul celei recente de la Maternitatea Giulesti sa nu se mai repete, avand in vedere ca spitalele din administrarea PMB beneficiaza de bugete generoase.

"Asteptam rezultatele DSP. Primaria Capitalei a acordat anul acesta cel mai mare buget din istoria sa pentru sanatate - 110 milioane de euro. Primaria Capitalei, prin atributiile pe care le are, se ingrijeste in special de imobilul in care se desfasoara activitatea de sanatate si de dotarea cu aparatura de inalta tehnologie. Actul medical nu e responsabilitatea Primariei Capitalei. Asta nu inseamna ca fugim de raspundere, suntem si noi parte a actului medical prin faptul ca sustinem financiar desfasurarea activitatii medicale", a declarat Firea, marti, intr-o conferinta de presa, intrebata daca s-a ajuns la o concluzie in cazul Maternitatii Giulesti.

Firea: Este regretabil ce s-a intamplat la aceasta unitate sanitara

"S-au luat masuri de catre toate institutiile - Ministerul Sanatatii, DSP, Primaria Capitalei, ASSMB - si speram ca astfel de situatii sa nu se mai repete, mai ales avand in vedere faptul ca spitalele care sunt in administrarea Primariei Capitalei beneficiaza de bugete generoase si atunci, daca tot se primesc aceste fonduri, ele trebuie folosite astfel incat pacientii sa se simta si respectati si bine ingrijiti in institutiile spitalicesti", a afirmat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a anuntat ca va propune CGMB un proiect prin care sa se demareze procedurile pentru achizitia unui nou imobil necesar relocarii Maternitatii Giulesti.

"Maine (miercuri - n.r.), la sedinta de Consiliu General, voi propune colegilor din Consiliu sa voteze un proiect de hotarare prin care sa demaram procedurile legale pentru achizitia unui nou imobil necesar relocarii Maternitatii Giulesti, de asemenea pentru Spitalul Cantacuzino si pentru un spital oro-maxilo-facial si pentru un spital de stomatologie. (...) De ce este necesar sa achizitionam aceste imobile? Construirea lor ar dura cativa ani de zile, iar situatia in care se afla acum aceste spitale trebuie rezolvata urgent si atunci nu mai putem sa asteptam doi - trei ani pentru construirea de la zero, vom face si acest lucru in cazul Spitalului Metropolitan care se afla acum in pregatire pentru a demara constructia. (...) Este necesar ca aceste unitati spitalicesti sa isi desfasoare activitatea in conditii proprii si in imobile care sa raspunda unor conditii de confort pentru toti pacientii", a sustinut primarul general.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.