Curtea Constitutionala din Costa Rica a respins vineri doua cereri de habeas corpus depuse de avocatii fostului ministru al turismului din Romania Elena Udrea si fostului procuror pentru crima organizata si coruptie Alina Bica, care sunt detinute in Costa Rica din 3 octombrie, informeaza site-ul ameliarueda.com.

Elena Udrea si Alina Bica se afla in arest preventiv pentru doua luni, dupa ce au fost retinute de catre Biroul National al Interpol din Costa Rica la 3 octombrie. Ambele s-au adresat Curtii Constitutionale din Costa Rica in data de 6 noiembrie cu cererea de a fi eliberate. Ele se afla la inchisoarea Vilma Curling pentru femei, in asteptarea procesului de extradare la solicitarea autoritatilor din Bucuresti, informeaza Agerpres.

In ce o priveste pe Udrea, ea s-a plans ca are o fiica nascuta in septembrie si conditiile din penitenciarul Vilma Curling nu sunt adecvate pentru a fi impreuna cu ea. Cu toate acestea, inchisoarea a negat acest argument in fata Curtii Constitutionale.

Bica a prezentat o serie de obiectii impotriva cererii de extradare impotriva sa

Aceasta este a doua incercare esuata a Elenei Udrea si Alinei Bica de a iesi din inchisoare, dupa ce la 2 noiembrie au avut o audiere la Curtea Penala din Pavas, in care au solicitat eliberarea, dar si aceasta cerere a fost respinsa, scrie sursa citata.

Joi dupa-amiaza, avocatii celor doua au prezentat a treia cerere habeas corpus in fata Camerei Constitutionale, in care sustin ca sentinta care a stat la baza solicitarii de extradare a fost anulata in Romania, motiv pentru care solicita eliberarea lor. Totusi, acest recurs se afla inca in faza de studiere a admisibilitatii de catre inaltii judecatori.

Elena Udrea se afla in Costa Rica din februarie anul acesta. A indeplinit functia de ministru al turismului in perioada 2008-2012 si a fost deputat in Parlament intre 2012 si 2016. Este unul dintre politicenii renumiti din Romania si chiar a aspirat la presedintie in 2014, relateaza site-ul costarican citat.

A fost arestata in Costa Rica in baza unui mandat de arestare emis de Interpol Bucuresti. Ea este judecata in Romania pentru luare de mita si spalare de bani in legatura cu finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009, cand Traian Basescu a fost reales in functia de presedinte.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

La randul sau, Bica s-a aflat timp de sase luni in detentie preventiva in Romania, ca urmare a doua condamnari - patru si respectiv trei ani de inchisoare - pentru primirea unor terenuri si a 20 de mii dolari mita. Inainte de aceasta, a facut apel si asteapta decizia finala a Curtii Supreme de la Bucuresti. Ea este, de asemenea, acuzata de abuz de putere intr-o afacere imobiliara frauduloasa de 73 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.